Tammikuun siirtoikkuna avautuu heti vuodenvaihteen jälkeen. Seuroilla on noin kuukausi aikaa vahvistaa joukkueitaan. Neliosaisessa juttusarjassa käymme läpi La Liga -ryhmien tämänhetkistä tarvetta pelaajasiirroille.

Córdoba

Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Córdoba operoi pienellä budjetilla. Joukkue nojaa vahvasti lainapelaajiin ja ilmaisiin siirtoihin. Monen pelaajan sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Mikäli Córdoba miehistöään vahvistaa, kyseeseen tulevat samankaltaiset, edulliset ja lyhyet sopimukset. Córdoballa on kokoonpanossaan reilusti pelaajia, eikä yhtä tiettyä heikkoa kohtaa ole. Ongelma on siinä, että Córdoban laatu on yleisesti ottaen heikko. Jokaiselle pelipaikalle – ehkä keskikentän Lusoa ja oikeaa laituria Federico Cartabiaa lukuun ottamatta – tarvittaisiin parempia pelaajia.

Myyntipuolella Córdoban toimia rajoittaa juurikin se, että suuri osa pelaajista on seurassa lainalla. Esimerkiksi hyvin pelannut Nabil Ghilas on Porton pelaaja, joten häntä ei voi myydä. Samalla tavalla mm. Cartabia, Fausto Rossi ja José Ángel Crespo ovat lainalla Córdobassa.

Deportivo La Coruña

Córdoban tavoin viime kaudella Segundaa pelannut Depor on sarjassa tällä hetkellä neljänneksi viimeisenä. Vahvistukset eivät siis olisi pahitteeksi. Deporinkin kohdalla suuri haaste on pienessä budjetissa.

Deporin puolustus on toiminut melko hyvin, vaikkakin joukkue on päästänyt 16 ottelussa 27 maalia. Suurempia ongelmia on ollut hyökkäyksessä. Kukaan ei ole tehnyt yli kahta maalia, eikä kukaan ole syöttänyt yli yhtä maalia. Tästä syystä Depor saattaa hankkia siirtomarkkinoilta lisävoimaa hyökkäykseen. Huhuissa kaksi suhteellisen kovaa nimeä on yhdistetty galicialaisseuraan: Cardiffin Javi Guerra ja Stoken Bojan Krkic. Guerra toisi uuden vaihtoehdon sentterin tontille, ja Bojan taas voisi pelata kaikilla hyökkävillä pelipaikoilla.

Eksoottisempi hyökkäyspään nimi on jordanialainen Oun Eid Al Lozi, joka kertoi joulukuun alussa tulevansa Deporiin koeajalle. Mikäli 19-vuotias Al Lozi saa sopimuksen, hänestä tulisi ensimmäinen jordanialainen Espanjan pääsarjassa.

Eibar

Ja vielä kolmas sarjanousija. Samat sanat pätevät kuin edellisiin. Budjetti on pieni, pelaajista monella on lainasopimus, ja ylipäätään suuri osa sopimuksista päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Eibarin pelaajista vain 19 on päässyt tämän kauden liigaotteluissa kentälle. Pelaajia on, mutta taso ei ole kovin laaja. Toisaalta, Eibar on pärjännyt erinomaisesti näinkin pieneksi joukkueeksi, joka vielä pari vuotta sitten pelasi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Eibar on tehnyt jo 19 maalia, jotka on merkitty 11:lle eri pelaajalle.

Vahvistuksia ei todennäköisesti ole paljon luvassa tammikuun siirtomarkkinoilta. Jos Eibar päättää hakea vahvistuksia, kyseeseen tulevat lainasiirrot ja ilmaiseksi saatavat ”hylkiöt”.

Elche

Vielä kerran samat sanat. Pieni budjetti, paljon lainapelaajia ja niin edelleen. Ranskalaisen Sportunen mukaan Elchen budjetti on kaikista pääsarjajoukkueista pienin: vain 16 miljoonaa euroa.

Elchellä on ongelmia joka puolella kenttää. 16 ottelussa vain 13 tehtyä maalia ja jo 32 päästettyä. Taskuun on tarttunut ainoastaan kaksi voittoa. Jonathas on tehnyt piikissä kohtuullisen hyvään tahtiin maaleja, mutta tukea ei ole juuri tullut. Kaikista muista hyökkäyspään pelaajista ainoastaan Víctor Rodríguez on osunut, hänkin vain kerran.

Elche tarvitsisi vahvistuksia monellekin osastolle. Laitapakkeja on yhteensä vain kolme, joten yksi lisämies tulisi tarpeeseen. Hyökkääviin rooleihin tarvittaisiin lisää laatua, mutta Elchen resursseilla se on helpommin sanottu kuin tehty.

Jos Elche mielii tehdä siirtoikkunan aikana rahaa, Damián Suárez voisi olla hyvä kohde. Laitapakki on Transfermarktin mukaan joukkueen arvokkain pelaaja, ja hänen sopimuksensa päättyy tämän kauden lopussa. Todennäköisempää on, että Suárez pysyy joukkueessa, sillä Elchen kokoonpanotilanne laitapakkien suhteen ei tosiaan ole paras mahdollinen.

Espanyol

Espanyol on muihin tämän jutun seuroihin nähden eri kategorian seura. Barcelonalaisryhmällä on edes jonkin verran rahaa käytössään. Se on toki eri asia, käyttääkö Espanyol rahaa tammikuussa.

Espanyolin kokoonpano on etenkin puolustuksen osalta todella leveä. Vaikka pelaajia on paljon, laatua ei tunnu olevan tarpeeksi. Espanyolin puolustuspään pelaajista kukaan ei ole erityisemmin vakuuttanut tällä kaudella. Maalivahti Kiko Casillankin meriitit ovat ehkä enemmänkin aiemmilta kausilta. Vaikkei tämä kausi ole mennyt erityisen hyvin, hänet on siirtohuhuissa yhdistetty jo sellaisiin suurseuroihin kuin Real Madrid ja Liverpool. Real-huhu lienee vailla pohjaa, mutta ajatus Liverpooliin siirtymisestä ei välttämättä ole täysin tuulesta temmattu.

Espanyol on tällä kaudella tehnyt 16 ottelussa 20 maalia. Kokeneet Sergio García ja Christian Stuani ovat yhteensä iskeneet 13. Vain kuusi pelaajaa on kaiken kaikkiaan onnistunut maalinteossa, joten sillä saralla tukea tarvittaisiin lisää. Todennäköisesti tästä syystä Espanyoliin on yhdistetty siirtospekulaatioissa sellainen nimi kuin Joselu.