Atlético Madrid väänsi Mestarien liigassa lohkovoittoon

© Kuva: Getty Images

Juventus ja Atlético Madrid nyhjäsivät Torinossa maalittoman tasapelin Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksen ottelussa. Tasapelin myötä molemmat joukkueet etenivät pudotuspeleihin.

Juventus aloitti ottelun pirteästi. Kotijoukkue sai ensimmäisen tilaisuutensa maalintekoon parin minuutin pelin jälkeen vapaapotkusta. Andrea Pirlon laukaus ei aivan noussut tarpeeksi, vaan kilpistyi muuriin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Gianluigi Buffon pelasti Juven takaiskulta. Pallo pomppi vähän vahingossa boksiin Kokelle, jonka laukauksen Buffon onnistui hieman onnekkaastikin torjumaan.

Seuraava tilanne nähtiin hetkeä myöhemmin taas toisessa päädyssä. Paul Pogban erinomainen pallo kiersi maalin eteen, mutta Fernando Llorente ei onnistunut jatkamaan. Miguel Ángel Moyá oli hyvin tilanteessa mukana ja torjui tilanteen. Puolen tunnin pelin jälkeen sama kaksikko yritti uudestaan. Tällä kertaa Llorente pääsi puskemaan Pogban keskitykseen, mutta jatko jäi vaisuksi.

Toista puoliaikaa oli pelattu viitisen minuuttia, kun Atlético sai pienimuotoista hämmennystä aikaiseksi Juve-maalille. Gabin kulmapotku kolahti etutolppaan, mutta kotijoukkue selvisi ilman takaiskua.

57. minuutilla Juventus onnistui hyökkäämään positiivisen tilanteenvaihdon jälkeen harvinaisesti Atlético Madridin epäorganisoitua puolustusta vastaan. Pallo pelattiin lopulta Arturo Vidalille, jonka laukaus hankalasta asennosta oli yllättävän hyvä. Moyá onnistui kuitenkin torjumaan.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Moyá laitettiin uudestaan testiin. Pogban kaukolaukaus leijaili ikävästi, eikä Atleti-vahti saanut vangittua palloa. Vieraiden puolustus oli kuitenkin ajoissa auttamassa ja siivoamassa pallon muualle. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Pogba kokeili uudemman kerran kaukaa, tällä kertaa ohi maalin.

Sen lähemmäs maalia ei päästy, joten pisteet jakoon maalittomalla tasapelillä. Tasuri tietää sitä, että Atlético voitti A-lohkon, ja Juventus eteni kakkosena jatkoon. Lohkon toisessa ottelussa Olympiakos kaatoi Malmön. Mikäli Atleti olisi voittanut, Olympiakos olisi pudottanut Juventuksen pois jatkopeleistä.

Toimittajan sana

Illan ottelussa nähtiin mielenkiintoisia taktisia asioita. Pelin alku oli yllättävän avointa molemmissa päädyissä. Kumpikin joukkue onnistui luomaan muutaman hyvän maalipaikan, mutta viimeistelyssä oli parantamisen varaa, ja toisaalta maalivahdit pelasivat erittäin hyvin. Ottelun loppuvaihe lässähti, sillä tasapelin varmistelu riitti Juvelle jatkopaikkaan. Atléticollakaan ei varsinaisesti ollut hätää, koska tasapeli varmisti sille lohkovoiton. Yleisö osoitti mieltään viheltämällä kotijoukkueelle.

Ottelussa ei muuten nähty yhtään pelaajavaihtoa. Hämmentävänä knoppina sanottakoon, että näin on käynyt Mestarien liigan historiassa (kaudesta 1992-93 alkaen) vain kolme kertaa.

Kokoonpanot

Juventus

1 Buffon
26 Lichtsteiner
19 Bonucci
3 Chiellini
33 Evra
23 Vidal
21 Pirlo
6 Pogba
37 Pereyra
14 Llorente
10 Tévez

Juventus, vaihtopenkki

12 Giovinco
38 Mattiello
9 Morata
5 Ogbonna
20 Padoin
7 Pepe
30 Storari

Atlético Madrid

1 Moyá
20 Juanfran
24 Giménez
2 Godín
3 Siqueira
10 Turan
4 Suárez
14 Gabi
6 Koke
8 García
9 Mandzukic

Atlético Madrid, vaihtopenkki

22 Cerci
19 Gámez
7 Griezmann
17 Ñíguez
13 Oblak
21 Rodríguez
5 Tiago

Mestarien liiga tiistaina

Benfica – Bayer Leverkusen 0-0

Borussia Dortmund – Anderlecht 1-1 (0-0)
1-0 Ciro Immobile (58.)
1-1 Aleksandar Mitrovic (85.)

Galatasaray – Arsenal 1-4 (0-3)
0-1 Lukas Podolski (3.)
0-2 Aaron Ramsey (11.)
0-3 Aaron Ramsey (29.)
1-3 Wesley Sneijder (89.)
1-4 Lukas Podolski (90+2.)

Juventus – Atlético Madrid 0-0

Liverpool – Basel 1-1 (0-1)
0-1 Fabian Frei (25.)
1-1 Steven Gerrard (81.)

Monaco – Zenit 2-0 (0-0)
1-0 Aymen Abdennour (63.)
2-0 João Moutinho (89.)

Olympiakos – Malmö 4-2 (1-0)
1-0 David Fuster (22.)
1-1 Simon Kroon (59.)
2-1 Alejandro Domínguez (63.)
2-2 Anton Tinnerholm (81.)
3-2 Konstantinos Mitroglou (87.)
4-2 Ibrahim Afellay (90.)

Real Madrid – Ludogorets 4-0 (2-0)
1-0 Cristiano Ronaldo rp. (20.)
2-0 Gareth Bale (38.)
3-0 Álvaro Arbeloa (80.)
4-0 Álvaro Medrán (88.)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.