Sunnuntain viimeinen La Liga -ottelu pelattiin Mestallalla, kun Valencia isännöi FC Barcelonaa. Lukuisista tilanteista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa ensimmäiseen 92 minuuttiin. Lopulta Sergio Busquets iski voittomaalin vierailijoille aivan ottelun viimeisillä sekunneilla.

Lepakot ei kuvia kumarrellut. Se oli alusta asti aktiivinen vastahyökkäyksissään, ja puolusti kurinalaisesti. Barcelona piti ensimmäisellä puoliajalla palloa yli 70 prosenttia ajasta, mutta vaarallisia maalipaikkoja vierailijoilla ei juuri ollut.

Ensimmäinen sauma siunaantui Luis Suárezille. Hieman yllättäen Gerard Piqué petasi upeasti uruguaylaiselle paikan, mutta Suárez laukoi suoraan päin Diego Alvesia.

Valencialla oli omat saumansa. Pirteästi keskikentällä esiintynyt André Gomes laukoi noin 20 metristä vain muutaman pallonmitan verran maalin ohi.

Blaugranan yritykset tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen Valencian puolustusmuuriin. Aivan ensimmäisen jakson lopussa Barcelona menetti jälleen pallon hyökkäyskolmanneksella, ja kotijoukkue pääsi vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin Sofiane Feghoulin ja Álvaro Negredon kautta Rodrigolle, joka syötti Gomesin nokikkain Claudio Bravon kanssa. Lusitaani kiersi Bravon, mutta viimeistely-yritys osui sivuverkkoon.

Toisen puoliajan ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat Valencian hallintaa. Joukkue sai luotua useamman puolittaisen paikan, ja paine oli Barcelonan päädyssä. Vierailijat pääsivät kuitenkin ensimmäiseen kunnon maalipaikkaan. Suárez lanasi Diego Alvesin maihin kaksinkamppailutilanteessa ja pääsi pyörähtämään vapaaseen paikkaan, mutta uruguaylaisen hätäinen laukaus puoliksi tyhjästä maalista painui ohi.

Hetkeä myöhemmin Valencialla oli hyvä paikka. Kulmapotkusta pallo pomppi takatolpalle Rodrigolle, mutta miehen yritys kilpistyi maaliviivalla päivystäneeseen Piquéhen.

Noin 70 minuutin kohdilla Valencia pääsi kuin koira veräjästä. Suarez laittoi pallon pussiin, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Hidastus osoitti, että uruguaylainen ei ollut paitsiossa.

Vain hetki tästä Feghoulilla oli loistopaikka viedä Valencia johtoon. Algerialainen pääsi vastahyökkäyksestä nokikkain Bravon kanssa, mutta Chilen maajoukkuevahti venyi loistavaan jalkatorjuntaan. Bravo jatkoi huikeita otteitaan. Noin vartti ennen päätösvihellystä hän poimi Negredon kovan laukauksen alakulmasta.

Loppua kohden Valencia vetäytyi entistä enemmän puolustusasemiin. Lisäajan viimeiset minuutit pelattiin täysin Valencian päädyssä, ja lopulta se kostautui Lepakoiden kannalta julmimmalla mahdollisella tavalla. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo pelattiin maalille. Diego Alves torjui vielä Neymarin puskun, mutta Sergio Busquets laittoi karat sisään. Se jäi myös ottelun viimeiseksi tilanteeksi.

Voitolla Barcelona nousi toiseksi. Ero kärjessä olevaan Real Madridiin on kaksi pistettä. Valencia on viidentenä.