H-lohkon jumboksi jämähtänyt Athletic Bilbao haastaa kärjessä porskuttavan Porton. Tasoerot eivät ole niin suuret, kuin mitä lohkotilanne antaa ymmärtää. Athleticilla on melko hyväkin sauma voittoon.

Poissaolot

Athletic Bilbao

Aritz Aduriz (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Óscar de Marcos (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Porto

Edelliset ottelut

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao – Sevilla 1-0 (La Liga, 2.11.14)
Almería – Athletic Bilbao 0-1 (La Liga, 25.10.14)
Porto – Athletic Bilbao 2-1 (Mestarien liiga, 21.10.14)

Porto

Porto – Nacional 2-0 (Portugalin liiga, 1.11.14)
Arouca – Porto 0-5 (Portugalin liiga, 25.10.14)
Porto – Athletic Bilbao 2-1 (Mestarien liiga, 21.10.14)

Arvio

Pelataan vasta alkulohkovaiheen neljättä kierrosta, mutta jo nyt Baskimaassa ollaan tulos tai ulos -tilanteessa. Jos Athletic häviää Portolle, ja Shakhtar Donetsk voittaa Baten, Athletic on ulkona jatkopeleistä. Pelkkään synkkyyteen ei ole kuitenkaan syytä.

On totta, että Athletic on pelannut surkean kauden. Etenkin maalinteko on tuottanut suuria ongelmia. Kaikki kilpailut mukaan lukien Leijonat on onnistunut tekemään vain yhdeksän maalia 13 ottelussa. Siitä huolimatta potentiaali on yhä olemassa. Se on pikku hiljaa tullut esiinkin. La Ligassa Athletic on nyt voittanut kaksi ottelua putkeen, molemmat lukemin 1-0. Viime viikonloppuna kaatui vieläpä mestaruustaistelussa mukana oleva Sevilla. Merkittävintä oli se, että Athletic onnistui luomaan enemmän maalipaikkoja kuin Sevilla.

Porto ja Athletic ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa jo kerran. Tuolloin peli päättyi portugalilaisten hyväksi maalein 2-1. Mutta siinäkin pelissä Porto iski voittomaalin vasta vartti ennen täyttä aikaa. Porto lienee lohkotilanteen ansiosta suosikki, mutta Athleticia ei missään nimessä kannata tuomita varmaksi häviäjäksi. La Ligan viime kauden nelosen potentiaali on nousemassa esiin.