Barcelonan Andrés Iniesta on voittanut viime kauden parhaalle hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle jaettavan tittelin. Palkinto jaettiin sarjaa hallinnoivan LFP:n gaalassa. Iniesta pelasi viime kaudella 35 liigaottelua ja johti vuoroin keskikentältä ja vuoroin vasemmalta laidalta hyökkäyspeliä. Tilille kertyi kolme maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Iniestan taakse jäivät Ivan Rakitic ja Koke. Rakitic oli viime syksynä koko sarjan paras pelaaja. Tahti hieman hiipui keväällä, mutta kroatialainen johdatti joukkueensa komeasti Eurooppa-liigan voittoon. Palkkioksi Rakitic sai siirron Barcelonaan.

Koke puolestaan oli viime kaudella Atléticon hyökkäyspelaamisen helmi. Pelintekijä teki itse kuusi maalia ja syötti 13. Vain Ángel di María pystyi parempaan. 22-vuotiaan Koken läpimurtokausi tuotti liigamestaruuden ja vakiintuneen paikan Espanjan maajoukkueeseen.

Toimittajan sana

Ensimmäinen palkinto, joka meni toimituksen mielestä väärään osoitteeseen. Toki Iniesta on loistava pelaaja, mutta viime kaudella – ja nimenomaan liigassa – sekä Rakitic että Koke pelasivat korkeammalla tasolla.