Nousijajoukkue Eibar napsii sinnikkäästi pisteitä sieltä täältä. Lauantaina joukkue pakotti Levanten 3-3-tasapeliin vaikka oli jo häviöllä 0-2. Ratkaisuosuman viimeisteli italialainen Federico Piovaccari, kun peliä oli takana 93 minuuttia.

Ottelun alku oli Levanten. Vieraat siirtyivät johtoon jo toisella minuutilla. Purkupallo putosi boksin rajan tuntumaan José Moralesille, jonka tarkka laukaus upposi ohi maalivahti Xabi Iruretan. Lisää tuli juuri ennen taukoa. Moralesin laukaus kimposi puolustajan jalasta Víctor Camarasalle, jolla oli helpohko työ upottaa lukemat 2-0:aan.

Eibar heräsi mukaan peliin heti tauon jälkeen. Osuma oli onnekas, sillä keskityspallo muutti suuntaa Levanten Pedro Lópezista ja painui omaan maaliin. 2-2-maali sen sijaan oli vakuuttava tyylinäyte. Javi Lara keskitti kulmapotkun boksin rajalle, ja Saúl Berjón tälläsi suoraan ilmasta kovan laukauksen rysään.

Vielä tuli Levante. 79. minuutilla Víctor Casadesús otti syötön haltuun, siirsi parin askeleen verran sivuun ja latasi vasemmallaan pallon yläkulmaan. Kolmaskaan maali ei riittänyt Levantelle voittoon. Lisäajalla Eibarin Raúl Albentosa tuli päättäväisesti irtopalloon, ja Piovaccari keräsi hedelmän laukomalla loppulukemat 3-3:een.

Málaga voittoon alivoimalla

Málagan ja Granadan välisessä ottelussa riitti niin ikään tapahtumia. Kolme maalia, ulosajo ja kolmas peräkkäinen tappio Granadalle.

Alku näytti Granadan kannalta todella hyvältä. Peliä oli pelattu sellaiset 42 sekuntia, kun Málagan maalia vartioinut Carlos Kameni sylki laukauksen eteensä, ja Youssef El Arabi iski irtopallon verkkoon.

Tunnin pelin jälkeen Málaga sai oman lahjamaalinsa. Vieraiden maalivahti Roberto Fernández katkoi sinänsä vaarallisen pystysyötön. Hänen epäonnekseen irtopallo ajautui suoraan Roque Santa Cruzille, joka sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Hetkeä myöhemmin Marcos Angeleri hankaloitti suoralla ulosajollaan kotijoukkueen tilannetta. Granada ei pystynyt kuitenkaan käyttämään ylivoimaa hyväkseen. Sen sijaan Málaga osui alivoimalla. Pallo osui boksissa Manuel Iturran käteen, ja erotuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Vitorio Antunes naulasi pilkulta loppulukemat 2-1:een.

Almería ja Elche tasapeliin

Maaleja nähtiin reilusti myös Almerían ja Elchen välisessä kamppailussa. Molemmat joukkueet osuivat kahdesti, joten pistejakoon päädyttiin lukemin 2-2.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon Almerían avustuksella. Puolustajan purkupallo putosi suoraan Jonathasille. Hyökkääjä keskitti maalille, ja Víctor Rodríguez pääsi puskemaan täysiin vapaasti lukemat 1-0:aan.

Verza kuittasi rangaistuspotkusta pelin tasoihin. Tilannetta edelsi Edu Albácarin rike, joka tosin saattoi tapahtua boksin ulkopuolella.

56. minuutilla oli taas Elchen vuoro siirtyä johtoon. Vierasjoukkue käynnisti hyökkäyksen pitkällä pallolla, joka pelattiin Jonathasille. Hyökkäys näytti jo kuivuvan kasaan, mutta niin vain brassikärki pommitti puolivolleysta pallon etuyläkulmaan.

Jonathas alennettiin sankarista konnaksi vain kymmenisen minuuttia myöhemmin. Toinen varoitus ja aikaiseen suihkuun. Ylivoimalla pelannut Almería onnistui. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Verzan kulmapotku löysi maalilta Tomer Hemedin, joka voitti pääpallossa maalivahti Manu Herreran ja puski loppulukemiksi 2-2.

Illan tulosten myötä Eibar, Almería ja Málaga nousivat yhdeksään pisteeseen. Eibarin pisteputki on jo neljän ottelun pituinen. Ensimmäiset ottelut erinomaisesti pelannut Granada puolestaan hävisi jo kolmannen pelinsä peräjälkeen.