Sergi Roberton ja Barcelonan välisestä jatkosopimuksesta tiedettiin jo aiemmin. Nyt asialle saatiin vahvistus, kun nuori keskikenttäpelaaja allekirjoitti vuoteen 2019 ulottuvan kontrahdin. Ulosostohinta nostettiin tässä vaiheessa 30 miljoonaan euroon.

Roberto on ollut Barcelonassa 13-vuotiaasta. Hänet nostettiin ensimmäisen kerran edustusjoukkueeseen Pep Guardiolan aikakaudella vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan 22-vuotias Roberto on saanut ykkösjoukkueessa vyölleen 41 ottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Tällä kaudella nuorukainen on pelannut 31 minuuttia La Ligassa ja 79 minuuttia Mestarien liigassa.

– Olen ollut seurassa kahdeksan vuotta. Meillä on mielenkiintoinen vuosi edessämme. Haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, joko avauksessa, vaihdosta, tai niin, etten ole lainkaan kokoonpanossa, Roberto sanoi.

Toimittajan sana

Mikäli Barcelona vain pystyy pitämään Robertosta kiinni, hän saattaa tulevaisuudessa olla Andrés Iniestan manttelinperijä keskikentällä. Toki Robertolla on edelleen paljon kehitettävää pelissään, mutta nyt olisi tärkeintä saada säännöllisesti peliaikaa.