Eibarin kausi ei olisi juuri paremmin voinut alkaa. Piskuinen sarjanousija kaatoi Baskimaan derbyssä Real Sociedadin maalein 1-0.

Javi Lara pääsi historian kirjoihin ampumalla Eibarin seurahistorian ensimmäisen pääsarjamaalin aivan ensimmäisen puoliajan loppuun. Maali oli vieläpä melko komea. Lara laukoi vapaapotkun pienestä kulmasta suoraan takayläkulmaan.

– Hienoa, että pääsin historiaan, mutta tärkeintä oli auttaa joukkuetta. Olen unelmoinut tästä lapsesta lähtien. Meidän on vain mentävä peli kerrallaan, kuten Diego Simeone sanoo, Lara mietti ottelun jälkeen.

Toimittajan sana

Voiton lisäksi ilahdutti se, ettei Eibar ollut mitenkään hädässä. Toki Sociedad piti selvästi enemmän palloa, mutta se oli odotettavissa. Viime kaudella Eibarin puolustus oli hyvin tiivis Segundassa, ja sama trendi näyttäisi jatkuvan nyt pääsarjassa. Kenties tämä kaikkia todennäköisyyksiä vastaan taisteleva joukkue pelaa vielä vuodenkin kuluttua Espanjan korkeimmalla sarjatasolla.

La Liga sunnuntaina

Eibar – Real Sociedad 1-0 (1-0)
1-0 Javi Lara (45.)

Barcelona – Elche klo 22

Celta Vigo – Getafe klo 22

Levante – Villarreal klo 24