Atlético Madrid nappasi kauden ensimmäisen tittelinsä voittamalla Espanjan Supercupin toisessa osassa kotonaan Real Madridin 1-0 ja viemällä tittelin yhteismaalein 2-1. Ottelun ratkaisu nähtiin jo heti alussa.

Atlético sai otteluun unelma-alun, kun Bayern Münchenista hankittu kärkimies Mario Mandzukic heilutti verkkoa jo reilun minuutin pelin jälkeen. Toinen uusi hankinta Antoine Griezmann teki esityön, ja Mandzukic pääsi Real-puolustuksen törmäillessä laukomaan oikeallaan pallon verkkoon ohi Iker Casillasin.

Real Madrid alkoi päästä vähitellen paremmin peliin mukaan, ja James Rodríguez hätyytteli pariinkin otteeseen Atlético-maalia, mutta tuloksetta. Atléticon tilannetta ei helpottanut lainkaan se, että päävalmentaja Diego Simeone vaahtosi itsensä katsomoon jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä saatuaan muutaman minuutin välein kaksi varoitusta purnaamisesta.

Peli alkoi pyöriä yhä enemmän Atléticon päädyssä, mutta etenkin Rodríguezilla sihti oli hiukan vinossa ja pallot viuhuivat hyvistäkin paikoista niukasti ohi maalin. Juuri ennen taukoa Raúl Garcialla oli kuitenkin loistopaikka lisätä Atléticon johtoa, mutta Casillas venyi komeaan torjuntaan, ja tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toisella jaksolle Real vaihtoi kentälle myös pikkuvaivasta kärsineen Cristiano Ronaldon. Joukkue hallitsi peliä, mutta Atlético iski aika ajoin vaarallisesti vastaan. Atleti oli erittäin lähellä toista maalia, mutta Garcian laukaus pamahti poikkihirteen. Otteetkin alkoivat koveta ja kortteja nousta puolin ja toisin.

Real painoi päälle loppua kohden yhä vahvemmin, mutta ote jäi enemmän näennäiseksi. Loppuhetkillä Luka Modric vielä kuittasi toisen varoituksensa ja näin Real päätti ottelun vajaalla.