Espanjalaisjoukkueet ottivat vahvan kiinnityksen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Viimeisen karsintakierroksen ensimmäisissä osaotteluissa Villarreal voitti kazakstanilaisen Astanan vieraissa 3-0 ja Real Sociedad kotonaan venäläisen Krasnodarin 1-0.

Astanaa vastaan Villarrealilla ei oikeastaan missään vaiheessa ollut ongelmia. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Giovani dos Santos antoi matalan keskityksen vasemmalta. Pallo pomppi pilkun tuntumaan Canille, joka laukoi lukemat 1-0:aan.

Toisessa osumassa oli jotain samaa. Jälleen pallo vasempaan laitaan ja matalana maalille. Flipperin jälkeen peliväline päätyi Giovanille, joka tuikkasi Villarrealin kahden maalin johtoon. Kolmas maali syntyi Mario Gasparin komealla laukauksella. Syötön osumaan antoi Giovani.

Sociedad joutui huomattavasti kovemmille Krasnodaria vastaan. Ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkueen maalivahti pelasti mm. maaliviivalta Chori Castron puskun viiden minuutin kohdalla.

Lopulta 72. minuutilla Krasnodar-puolustuksen purkupallo tuli suoraan Xabi Prieton jalkaan. Kokenut espanjalainen sijoitti pallon alakulmaan.

Toiset osaottelut pelataan viikon kuluttua.

Toimittajan sana

Villarreal tuhosi Astanan sillä samalla pelitavalla, jota se käyttää Barcelonaa ja Real Madridiakin vastaan. Annetaan pallonhallinta vastustajalle. Pallonriiston jälkeen pystysyöttö laitaan ja sieltä maalille. Ja vieläpä niin, että Giovani dos Santos toimii jatkuvasti kapellimestarina. Tämä ottelupari on ratkennut.

Sociedad sen sijaan saa tehdä vielä hartiavoimin töitä, mikäli se mielii lohkovaiheeseen. Krasnodar osoitti vaarallisuutensa monen hyvin rakennetun hyökkäyksen myötä. Kertaalleen venäläisjoukkue sai pallon maaliinkiin, mutta avustava tuomari liputti tilanteen virheellisesti paitsioksi. Toisaalta Sociedad osui kertaalleen ylärimaan.

Eurooppa-liigan karsinnat torstaina

Astana – Villarreal 0-3 (0-1)
0-1 Cani (33.)
0-2 Giovani dos Santos (48.)
0-3 Mario Gaspar (84.)

Real Sociedad – Krasnodar 1-0 (0-0)
1-0 Xabi Prieto (72.)