Real Madridin Ángel di María on pyörinyt koko kesän ajan siirtospekulaatioissa. Milloin argentiinalaista on viety PSG:hen, milloin Manchester Unitediin. Real-luotsi Carlo Ancelottin tuore kommentti kiihdyttänee siirtohuhuja entisestään.

– Di María on pyytänyt lupaa lähteä seurasta. Hän on hylännyt seuran tarjouksen, Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Pelaajan on etsittävä ratkaisu. Jos hän on siirtoikkunan sulkeuduttua yhä täällä, hän pelaa meidän kanssamme, eikä siinä ole mitään ongelmaa.

Ancelotti antoi lisäksi lausunnon Sami Khedirasta, joka saattaa di Marían tavoin vaihtaa seuraa vielä kesän aikana.

– Khediran tilanne on erilainen. Hänellä on vain vuosi sopimusta jäljellä, ja hän on hylännyt jatkosopimuksen. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta tämä tilanne on erilainen, sillä hän ei ole jättänyt siirtopyyntöä.

Toimittajan sana

Käsitellään di María ensin. Ratkaisu (siirtopyyntö) on täysin ymmärrettävä. Toni Kroosin ja James Rodríguezin tulon myötä Nuudelin peliaika olisi todennäköisesti kutistunut selvästi. Di María ei voi pelata keskikentän pohjalla, ja laitahyökkääjien paikat on varattu Cristiano Ronaldolle sekä Gareth Balelle, joten di Maríalle jää Realin palapelissä kaksi mahdollista pelipaikkaa. Samoista peliminuuteista taistelevat James, Kroos, Luka Modric, Isco, Asier Illarramendi ja jossain määrin myös Xabi Alonso ja Khedira.

Realin kannalta di Marían lähtö olisi ikävä asia. Viime kauden maalisyöttötilaston selvästi voittanut argentiinalainen on poikkeuksellisen hyvä murtavien syöttöjen antaja ja vastaiskupelaaja.

No entäpä Khedira. Hänenkin lähtönsä satuttaisi Realia. Saksalainen tuo keskikentän pohjalle vaihtoehdon, jollaista muut Blancos-pelaajat eivät pysty tarjoamaan. Khedira on perinteisempi rikkova pelaaja, joka on pallonriiston hetkellä tarpeeksi nöyrä antamaan ensimmäisen syötön helposti omille. Etenkin isoja joukkueita vastaan Khediralle olisi tarvetta. Ja kyllä, uskallan väittää, että Khedira olisi Realille tärkeämpi pelaaja kuin James.