Barcelona ei saa tehdä pelaajasiirtoja kahden seuraavan siirtoikkunan aikana. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ilmoitti, että alun perin langetettu rangaistus pysyy voimassa Barcan valituksesta huolimatta. Rangaistuksen syynä on Barcelonan väärinkäytökset alaikäisten pelaajien siirroissa.

Siirtokielto kattaa vuoden 2015 tammikuun ja kesän siirtoikkunat. Lisäksi seuran on maksettava noin 370 000 euron sakot.

Juttu ei välttämättä pääty vielä tähän, sillä Barcelona ilmoitti välittömästi valittavansa rangaistuksesta Kansainväliseen urheilun vetoomustuomioistuimeen (CAS).

Toimittajan sana

Koko juttu haiskahtaa hieman kompromissilta. Valitusprosessin myötä siirtokielto on ollut tämän kesän ajan hyllyllä, joten Barca on ehtinyt vahvistaa joukkuettaan lukuisilla pelaajasiirroilla. Toisaalta Fifa ei menetä kasvojaan pitäessään siirtokiellon voimassa. Näillä näkymin Barcelona ei tee tämän kesän jälkeen hankintoja 1,5 vuoteen, mutta se ei enää olisi joukkueelle katastrofi. Tilanne olisi ollut ihan erilainen, mikäli Barca ei olisi saanut hankkia pelaajia tänä kesänä.