Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique vahvisti, että Luis Suárez tekee debyyttinsä Barca-paidassa maanantaina, jolloin joukkue kohtaa meksikolaisen Leónin Gamper Trophyssa.

– Luis Suárez pelaa joitain minuutteja Gamperissa huomenna, Enrique sanoi lehdistötilaisuudessa.

Uruguaylaisen pelaaminen harjoitusottelussa mahdollistui, kun Kainsainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin (CAS) lievensi Suárezin aiemmin kesällä saamaa rangaistusta. Tuoreen päätöksen myötä Suárez saa harjoitella ja pelata harjoituspelejä. Neljän kuukauden pelikielto kilpailullisiin otteluihin pysyi sen sijaan voimassa.

– Kaksissa harjoituksissa hän jo osoittanut lahjakkuutensa. Hän näyttää juuri sellaiselta pelaajalta, jonka halusimme.

Barcelonan ja Leónin välinen ottelu alkaa klo 21.30 Suomen aikaa.

Toimittajan sana

Enriquen lausunto oli melko odotettu. Maanantaina Suárez lopulta esitellään virallisesti kannattajille ja medialle Barcan uutena pelaajana. Samaan syssyyn hyökkääjä saa ”jonkin verran” peliaikaa. Kannattaa seurata, millaisessa roolissa Suárez pelaa. Löytyykö paikka keskeltä vai laidalta? Pelataanko pallot Suárezin jalkaan? Kuinka paljon ylipäätään Suárez osallistuu syöttömyllyyn? Kuinka aktiivisesti Suárez hakee pystyjuoksuja puolustuslinjan selustaan? Ja vielä, millainen työmoraali Suárezilla on prässipelissä.