Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin (CAS) on antanut päätöksensä Luis Suárez -tapauksessa. Päätöksen mukaan neljän kuukauden pituinen pelikielto pysyy voimassa, mutta uruguaylainen saa osallistua normaalisti Barcelonan harjoituksiin.

Suárezin rangaistus juontaa juurensa kesän MM-kisoihin. Hyökkääjä puri Italian Giorgio Chielliniä, ja koska tapaus ei ollut pelaajan uralla ensimmäinen, pelikiellosta tuli harvinaisen pitkä. Alkuperäisen rangaistuksen mukaan Suárez ei olisi saanut osallistua minkäänlaiseen jalkapalloon liittyvään toimintaan. Nyt pannaa kuitenkin lievennettiin harjoittelun osalta.

Toimittajan sana

CASin päätös on kompromissiratkaisu, joka jää luonnollisesti eniten kismittämään Barcelona-leiriä. Nyt Suárez voi sentään osallistua joukkueharjoituksiin, mikä helpottaa huomattavasti päävalmentaja Luis Enriquen ja koko muun joukkueen kauteen valmistautumista. Toki tilanne on siinä mielessä edelleen huono, että Enriquen on valmistettava joukkueensa pelaamaan sekä alkukausi ilman uruguaylaista että marraskuusta lähtien Suárezin kanssa. Nuorille pelaajille pelikielto on hyvä uutinen. Nyt Gerard Deulofeulla, Munir El Haddadilla ja kumppaneilla on muutama kuukausi aikaa osoittaa, että heille tulisi antaa peliaikaa.