Urheilutoimittajat ovat äänestäneet kolme ehdokasta, joista valitaan Euroopan vuoden pelaaja. Jäljellä ovat Real Madridin Cristiano Ronaldo sekä Bayern Münchenin Manuel Neuer ja Arjen Robben.

Voittaja julkistetaan 28. elokuuta, eli samaan aikaan kun suoritetaan Mestarien liigan lohkoarvonta. Lopullisessa äänestyksessä ovat siis mukana vain kolme jäljellä olevaa pelaajaa. Näin ollen 10 pelaajan aiemmalla ehdokaslistalla sijoille 4-10 säilyttävät sijoituksensa.

Euroopan parhaan pelaajan titteli on jaettu vuodesta 2011. Ensimmäisellä kerralla palkinnon voitti Lionel Messi. Seuraavana vuonna parhaaksi valittiin Messin seurajoukkuekaveri Andrés Iniesta. Viime vuonna pystin pokkasi Bayernin Franck Ribéry.

Euroopan vuoden pelaaja -äänestyksen sijat 4-10

4. Thomas Müller (Bayern München)
5. Philipp Lahm (Bayern München)
5. Lionel Messi (Barcelona)
7. James Rodríguez (Real Madrid)
8. Luis Suárez (Barcelona)
9. Ángel di María (Real Madrid)
10. Diego Costa (Chelsea)

Toimittajan sana

Jokainen loppukilpailun ehdokas voisi ansaitusti voittaa pystin. Ronaldo oli täysin pitelemätön viime kauden Mestarien liigassa. Hän teki uuden yhden kauden maaliennätyksen ja johdatti joukkueensa turnauksen voittoon. Lisäksi portugalilainen takoi tutun murhaavaan tahtiin maaleja La Ligassa.

Robben puolestaan oli viime kaudella Bayernin menetyksen arkkitehti. Hyvän seurajoukkuekauden lisäksi hän vei MM-kisoissa Hollannin pidemmälle, kuin alunperin ehkä uskottiin.

Neuer nousi otsikoihin sensaatiomaisen MM-turnauksen myötä. Bayernin maalivahti uudisti maalivahtipelaamista rohkeilla vastaantuloillaan. Häntä jopa alettiin kutsua liberoksi. Ja kirsikkana kakun päälle Neuer voitti Saksan joukkueen kanssa maailmanmestaruuden.