Kesätauon jälkeen on taas aika aloittaa seurajoukkuekausi. Uefa Supercupissa kohtaavat Mestarien liigan voittaja Real Madrid ja Eurooppa-liigan voittaja Sevilla. Nähdäänkö Realin uudet hankinnat James Rodríguez ja Toni Kroos avauksessa? Entä miten Sevilla on onnistunut paikkaamaan Ivan Rakiticin lähdön?

Poissaolot

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Xabi Alonso (pelikielto)

Sevilla

Kévin Gameiro (loukkaantunut)
Sebastián Cristóforo (loukkaantunut)
Coke (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Alejandro Arribas (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Manchester United – Real Madrid 3-1 (harjoitusottelu)
Real Madrid – AS Roma 0-1 (harjoitusottelu)
Real Madrid – Inter 1-1 (harjoitusottelu)

Sevilla

Sevilla – Córdoba 2-0 (harjoitusottelu)
Fenerbahce – Sevilla 0-2 (harjoitusottelu)
Hertha Berlin – Sevilla 0-2 (harjoitusottelu)

Edellinen keskinäinen ottelu

Sevilla – Real Madrid 2-1 (La Liga, 26.3.2014)

Arvio

Tästä se alkaa. Nythän vain sattui niin, että Espanja dominoi viime kaudella Euroopan kenttiä, joten Uefa Supercup on täysin espanjalainen tapahtuma.

Aloitetaan ottelun perkaaminen kokoonpanoista. Mitä todennäköisimmin Realin ykköstykki Cristiano Ronaldo on avauksessa. Enemmän tai vähemmän loukkaantuneena viime kaudella pelanneen portugalilaisen pitäisi nyt olla täydessä tikissä. Avauksessa saatetaan nähdä myös isolla rahalla tänä kesänä hankitut James Rodríguez ja Toni Kroos. Varmuudella tiedetään, että Xabi Alonso on pelikiellossa, ja että maalissa aloittaa Iker Casillas.

On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten päävalmentaja Carlo Ancelotti sijoittelee pelaajansa kentälle. Jatkaako Carletto selkeällä puolustavalla keskikenttäpelaajalla, jolloin kysymykseen tulisi Sami Khedira tai Asier Illarramendi? Vai lyödäänkö kentälle maksimaalinen määrä syöttö- ja pelintekotaitoa, jolloin keskikentän kolmiossa olisivat Kroos, Rodríguez ja Luka Modric? Se lienee varmaa, että hyökkäyksessä nähdään tuttu kolmikko Ronaldo, Gareth Bale ja Karim Benzema.

Sevillan vuoro. Alakerta lienee tuttu viime kausilta. Alberto Moreno kaiketi pelaa vasempana pakkina, vaikka hän todennäköisesti siirtyy pian pelin jälkeen Liverpooliin. Mutta miten Unai Emery muotoilee keskikentän? Ivan Rakiticia ei enää ole, joten hänen ympärilleen peliä ei voi rakentaa. Nouseeko Rakitic-kaupassa Sevillaan lainalle tullut Denís Suárez avaukseen? Löytyykö keskikentältä toinenkin kesähankinta Grzegorz Krychowiak?

Almeríasta hankittu Aleix Vidal saatetaan hyvinkin nähdä vasempana hyökkääjänä. Iso kysymys liittyy sentterin paikkaan. Pelaako piikissä Carlos Bacca vai Iago Aspas? Jos Bacca aloittaa keskushyökkääjänä, löytyykö Aspasille tilaa kymppipaikalta?

Pokaalina Uefa Supercup ei ole se kaikkein arvostetuin, mutta ottelu toimii vähintäänkin hyvänä harjoituksena ennen pian alkavaa La Ligaa. Jos jollain on pelissä erityistä panosta, niin Gareth Balella. Ottelu pelataan Walesin Cardiffissa eli Balen kotimaassa. Balelta kannattaa odottaa kovia näyttöjä siksiksin, että hän on ollut harjoituspeleissä lähes pitelemätön. Real on pelannut tuloksellisesti huonosti, mutta Walesin pikajuna on ollut jatkuvasti vaarallinen.