Real Madrid aloitti kautensa voittamalla Uefa Supercupissa Sevillan maalein 2-0. Loukkaantumisestaan nyt ilmeisesti täysin toipunut Cristiano Ronaldo oli tuttuun tapaan esillä. Molemmat maalit merkittiin portugalilaisen nimiin. Pelissä oli muutenkin paljon mielenkiintoa, sillä James Rodríguez ja Toni Kroos pelasivat ensimmäisen ottelunsa valkopaidassa. Alberto Moreno ei puolestaan pelannut, sillä Sevilla myi hänet juuri ottelun alla Liverpooliin.

Realin ensimmäiset tilanteet syntyivät 10 minuutin pelin jälkeen. Ensin Gareth Balen laukaus muutti vaarallisesti suuntaa Daniel Carricosta. Hetkeä myöhemmin Ronaldoa rikottiin lähellä rangaistusalueen rajaa. Ronaldon laukaus painui maalin katolle.

Molemmissa päädyissä maali lähellä

18. minuutilla Sevilla epäonnistui vapaapotkussaan, ja Real iski erinomaisesti vastaan. Ronaldo jakoi nopeasti vasempaan laitaan Rodríguezille, jonka samantien lähtenyt keskitys löysi takatolpalta Balen. Walesilainen joutui venyttämään palloon, ja Sevilla-puolustus onnistui blokkaamaan yrityksen.

Pari minuuttia myöhemmin Vitolo katkaisi toisessa päädyssä Daniel Carvajalin syötön. Vasempana laiturina pelannut Sevilla-pelaaja onnistui ohittamaan Pepen, mutta Iker Casillas torjui pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

25 minuutin pelin jälkeen Karim Benzemalle pelattiin erinomainen diagonaalipallo oikeaan laitaan. Ranskalaishyökkääjä syötti boksiin Ronaldolle, joka jätti vartijansa taakseen hyvällä ensimmäisellä liikkellä. Toisella kosketuksella lähti laukaus, jonka Beto torjui.

Cristiano Ronaldolle kaksi täysosumaa

Maalihanat aukesivat vastahyökkäyksestä vajaan puolen tunnin pelin kohdalla. Pallonriiston jälkeen pallo pelattiin pystyyn Ronaldolle tällä kertaa oikeaan laitaan. Portugalilainen vaihtoi pallon toiseen laitaan Balelle. Laituri odotti hetken ja antoi tarkan keskityksen takatolpalle. Sillä välin Ronaldo oli jättänyt vasemman pakin Fernando Navarron taakseen ja liukui pallon maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Sevilla oli iskeä pelin tasoihin. Realin puolustuksessa Rodríguez, Sergio Ramos ja Fábio Coentrão sekoilivat kukin vuorollaan, Carrico pääsi kokeilemaan läheltä, mutta Casillas tuli erinomaisesti vastaan ja torjui laukauksen.

Toinen puoliaika alkoi Realin osalta mallikkaasti. 48 minuutin kohdalla Kroos sai syötettyä Benzemalle, joka jatkoi Ronaldolle. Portugalilainen laukoi Beton käsien kautta illan toisen maalinsa.

Betolta pari hyvää torjuntaa

Beto paikkasi hienoista virhettään reilun tunnin jälkeen. Ronaldo pelasi boksiin Benzemalle, joka kääntyi ja laukoi hieman hankalasta asennosta vasemmallaan. Kuti lähti tarkasti alakulmaa kohti, mutta Beto venytti torjuntaan.

Seuraava torjunta oli vielä huikeampi. Bale jakoi oikealta pallon vasemmalle rangaistusalueen kulmaan täysin vapaaksi jääneelle Rodríguezille. Kolumbialainen latasi ilmasta teknisesti erinomaisen laukauksen. Ainoastaan Beton torjunta säästi Sevillan takaiskulta.

Ottelun lopussa Sevilla sai pari tilannetta. Ensin yritti Grzegorz Krychowiak ja hetkeä myöhemmin Diogo Figueiras. Ensimmäisen torjui Casillas, ja toinen suuntautui ohi maalin. Sen lähemmäs ei Sevilla päässyt, joten Realille kauden ensimmäinen titteli lukemin 2-0.

Päätösvihellyksen jälkeen nähtiin vielä tunteikas hetki, kun itkuinen Moreno hyvästeli joukkuetoverinsa yksi kerrallaan.

Toimittajan sana

Vakuuttava kauden avaus Real Madridilta. Hyökkäyspeli oli aivan eri tasolla, kuin kesän harjoitusotteluissa. Ei sinänsä mikään ihme, sillä vasta nyt kaikki ykköskorin kaverit olivat mukana. Real vaikuttaisi edelleen pelaavan positiivisen transition hetkellä mieluiten nopean hyökkäyksen organisoimatonta vastustajaa vastaan. Ja sehän toimi. Etenkin ensimmäinen maali syntyi erinomaisesti pelatun vastahyökkäyksen seurauksena.

Kenties mielenkiintoisin asia Carlo Ancelottin palapelissä on keskikenttä. Nyt Carletto päätti maksimoida pelintekovoiman, joten kentällä nähtiin Rodríguez, Kroos ja vielä Luka Modrickin. Keskikentän kolmio oli käännetty viime kauteen verrattuna päälaelleen, mikä vapautti Jamesin kymppipaikalle. Saa nähdä, millaiseen ryhmitykseen Ancelotti päätyy liigapeleissä.

Sevillan osalta on sanottava, että Barcelonasta hankittu Denís Suárez pelasi pirteästi kymppipaikalla. Nuorukaiselle riittänee peliaikaa jatkossakin. Sen sijaan Liverpooliin myytyä Alberto Morenoa tulee ikävä. Mielenkiintoista nähdä, hankkiiko Sevilla siirtomarkkinoilta uuden vasemman pakin.

Maalit

1-0 Cristiano Ronaldo (30.)
2-0 Cristiano Ronaldo (49.)

Kokoonpanot

Real Madrid

1 Casillas
15 Carvajal
3 Pepe
4 Ramos
5 Coentrão -> Marcelo (84.)
8 Kroos
19 Modric -> Illarramendi (86.)
11 Bale
10 Rodríguez -> Isco (72.)
7 Ronaldo
9 Benzema

Real Madrid, vaihtopenkki

17 Arbeloa
22 di María
24 Illarramendi
23 Isco
12 Marcelo
13 Navas
2 Varane

Sevilla

13 Beto
23 Coke -> Figueiras (84.)
21 Pareja
2 Fazio
3 Navarro
4 Krychowiak
6 Carrico
22 Vidal -> Aspas (66.)
17 Suárez -> Reyes (78.)
20 Vitolo
9 Bacca

Sevilla, vaihtopenkki

14 Aspas
25 Barbosa
5 Figueiras
12 Iborra
26 Luismi
10 Reyes
11 Samperio