Atlético Madridin pelintekijä Koke myönsi AS:n haastattelussa, että Barcelona yritti hankkia häntä tänä kesänä. 22-vuotias halusi kuitenkin jäädä Atletiin.

– Totuus on, että osittain oli vaikeaa sanoa ei Barcelonalle. Mutta halusin pysyä kotona Atléticon parhaiden vuosien hetkellä. Ei ollut aika lähteä. Tämä on kotini, jossa tunnen oloni hyväksi, eikä seuralla ollut tarvetta myydä. Miten olisin voinut lähteä Atléticon parhaalla hetkellä?

– Ei ole helppoa sanoa ei Barcalle. Arvostan heidän kiinnostustaan. Se tarkoittaa, että olen tehnyt hyvää työtä. Mutta olen kotona.

Viime kauden mestarijoukkueesta ovat jo lähteneet David Villa, Diego Costa, Filipe Luis, Adrián López, Diego, Daniel Aranzubia, José Sosa ja Thibaut Courtois. Kahden viimeisen kohdalla kyse ei tosin ole myynnistä, vaan lainasopimuksen päättymisestä.

Toimittajan sana

Sarjan viihdyttävyyden kannalta Koken päätös oli erinomainen. Nuori pelintekijä olisi todennäköisesti loistanut myös Barcelonassa, mutta Atléticolle hän on korvaamaton. Päätökselle on nostettava hattua myös sikäli, että nykymaailmassa turhan monen pelaajan ajatuksia ohjailee kylmä käteinen. Koke sen sijaan halusi jäädä omaan joukkueeseensa – kotiin.