Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu myönsi The Timesin haastattelussa tiettyjen asioiden tahranneen seuran mainetta. Vielä muutama vuosi sitten Barcelonaa pidettiin melko yleisesti seurana, jolla oli hyvä maine yhteiskuntavastuullisissa asioissa.

– Opimme paljon viime vuodesta. Paljon negatiivisia asioita on tapahtunut, mutta tavallaan se on hyväksi, sillä tiedämme, mitä meidän on tehtävä tulevaisuudessa, Bartomeu sanoi.

– En usko, että asemamme kentällä on horjunut. Jokainen joukkue voi pelata kauden voittamatta mitään.

– Jotkin asiat saattoivat vahingoittaa mainettamme kentän ulkopuolella. Tapaus Fifan ja nuorten pelaajien kanssa, Neymar-juttu… ehkä maineemme on tahrautunut näiden asioiden takia.

Lopuksi Bartomeu sanoi, ettei seura miettinyt kentän ulkopuolisia asioita, kun se hankki toimintakiellossa olevan Luis Suárezin Liverpoolista.

– Hänen maineensa ei vaikuttanut päätökseemme, ei missään nimessä. Hän tietää tehneensä väärin. Sen takia hän pyysi anteeksi. Jokainen tietää, että hän teki väärin. Meille se riittää. Me haluamme hänen pelaavan kuten Liverpoolissa.

Toimittajan sana

Olisi mielenkiintoista nähdä jonkinlainen selvitys, miten jutussa mainitut tapaukset ovat vaikuttaneet Barcelonan maineeseen. Tuskin ainakaan positiivisesti. Toisaalta, sitä saa mitä tilaa. Hankkiessaan alaikäisiä pelaajia seurajohto tiesi aivan varmasti rikkovansa Fifan sääntöjä. Silti niin tehtiin. Oliko pakko pimittää Neymarin siirtoon liittyneitä kulueriä? Ja sitten vielä tapaus Suárez. Toki on hyvä, että seurajohto ajatteli asiaa laajemmalla perspektiivillä, mutta tuskinpa tämäkään tapaus ainakaan positiivisesti Barcelonan maineeseen vaikuttaa.