James Rodríguezin siirtyminen AS Monacosta Real Madridiin on nyt varmaa. Espanjalaisseura vahvisti siirron verkkosivuillaan. Real teki Rodríguezin kanssa kuusivuotisen sopimuksen, joka takaa pelaajalle seitsemän miljoonan euron vuosipalkan.

– Viime kausi oli erinomainen, mutta tässä seurassa halutaan aina enemmän. Tervetuloa kotiin, James, Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez sanoi tiedotustilaisuudessa.

Espanjalaislehdistön mukaan Real maksaa 23-vuotiaasta pelintekijästä suoraan 70 miljoonan euron korvauksen. Summa saattaa nousta viidellä miljoonalla, mikäli tietyt pelilliset ehdot täyttyvät. Korkeimmillaan siirtosumma nousee 80 miljoonaan, jos Rodríguez voittaa vielä Ballon d’Orinkin. Transfermarkt arvioi kokonaissiirtosummaksi peräti 89 miljoonaa euroa.

– Olen iloinen ollessani täällä. Unelmani on käynyt toteen. Toivon voittavani monia titteleitä täällä. Hala Madrid!, Rodríguez sanoi.

Rodríguez nousi koko maailman tietoisuuteen viimeistään Brasilian MM-kisoissa, joissa nuorukainen johdatti Kolumbian puolivälieriin ja voitti turnauksen maalikuninkuuden. Mistään yhden turnauksen komeetasta ei ole kuitenkaan kyse. Monaco maksoi jo vuosi sitten Portolle 50 miljoonan euron siirtokorvauksen Rodríguezista.

Viime kaudella Rodríguez pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 38 ottelua. Maaleja syntyi 10 ja maalisyöttöjä 14.

Toimittajan arvio

Real Madridissa vastuu ja sitä kautta tehot voivat pienentyä. Kolmen hyökkääjän (Ronaldo, Benzema, Bale) linjaan ei todennäköisesti ole asiaa. Jäljelle jää kolme keskikentän paikkaa, joista yksi on varattu puolustavalle pelaajalle (ei Jamesille). Tilanne voi hyvin muuttua, mutta juuri nyt Rodríguez taistelee siis kahdesta pelipaikasta yhdessä Luka Modricin, Toni Kroosin, Ángel di Marían, Iscon ja jossain määrin jopa Xabi Alonson kanssa. Hurja materiaali, valitettavasti kaikki eivät vain pääse näyttämään maailmalle taitojaan.