Osasunalla ei mene hyvin. Ensin tuli lähtö pääsarjasta Segundaan, mutta ei siinä vielä kaikki. Seuran tarina saattaa kääntyä vielä huomattavasti surullisemmaksi, mikäli taloustilanne ei helpota.

Tällä hetkellä Osasunalla on velkaa yli 100 miljoonaa euroa, eikä palkkoja ole maksettu ajallaan. Toisen sarjatason tulot eivät riitä kattamaan Osasunan menoja, joten pelaajien myynti ja koko seuran konkurssi ovat lähellä.

– Tiedämme hyvin vähän velkatilanteesta, mutta tiedämme, että kun joukkue putoaa sarjaporrasta alemmas, vähän kaikkea on järjesteltävä uusiksi, Osasunan hyökkääjä Oriol Riera sanoi Inside Spanish Football –sivuston mukaan.

– Olen ollut tällaisessa tilanteessa ennenkin. Ei ole mukavaa, kun kuu loppuu, eikä palkkaa ole maksettu. Pelaajina meillä on velvollisuus raportoida asiasta, jotta liiga voi hoitaa maksamattomat maksut. Kukaan meistä ei halua seuralle mitään pahaa.

Paikallisen sanomalehden, Diario de Navarran, mukaan osakkeenomistajille ei ole missään vaiheessa kerrottu huonosta taloustilanteesta. Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Osasunan ainoa toivo on löytää uusi rikas omistaja. Muussa tapauksessa vähintääkin edustusjoukkueen tulevaisuus on vaakalaudalla.