Seurajoukkuekausi päättyi viime lauantain Mestarien liigan loppuotteluun. On aika vertailla viimeisen kerran Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon saavutuksia. Kahdeksas erä, olkaa hyvät!

Lionel Messi

Kahdeksannen erän aikana Messi pelasi Barcelonan jäljellä olleet kolme ottelua. Getafea vastaan peli sujui. Messi vei Barcan johtoon, mutta Getafe nousi lopulta 2-2-tasapeliin. Tasapeli tuli myös kahdesta seuraavasta ottelusta. Elcheä vastaan Barcelona pelasi 0-0 ja Atlético Madridia vastaan 1-1. La Liga -mestaruuden ratkaisseessa Atleti-ottelussa Messi syötti Alexis Sánchezin 1-0-osuman, mutta muuten ei Kirppu loistanut.

Cristiano Ronaldo

Ronaldon jalkavaivat jatkuivat kauden loppuun asti. Real Madrid pelasi kahdeksannen erän aikana neljä peliä La Ligassa ja päälle Mestarien liigan finaalin, mutta Ronaldolta jäi väliin kaksi La Liga -peliä.

Valenciaa vastaan Ronaldo oli vahvassa vireessä. Portugalilainen piti viime hetken tasoitusmaalillaan Realin mestaruushaaveet tässä vaiheessa vielä elossa. Aiemmin ottelussa Ronaldo syötti Sergio Ramosin maalin.

Real Valladolidia vastaan Ronaldon jalka kesti vain yhdeksän minuuttia. Siihen päättyivät Ronaldon liigapelit kaudella 2013-14. Vielä oli yksi ottelu jäljellä: Mestarien liigan finaali. Ottelun alla Ronaldon pelaaminen oli epävarmaa, mutta lopulta hyökkääjä väänsi koko pelin. Puolikuntoisuus paistoi karulla tavalla läpi. Ronaldo ei saanut juuri mitään aikaan ennen jatkoajan loppua, jolloin hän syötti ensin Marcelon maalin ja iski itse loppulukemat 4-1:een rangaistuspotkusta.

Arvio

Messi pelasi kolmessa ottelussa yhteensä 270 minuuttia. Tehot 1+1. Ronaldo pelasi niin ikään kolmessa ottelussa, yhteensä 219 minuuttia. Tehot 2+2. Messi nappasi tehopisteen keskimäärin 135 minuutin välein. Ronaldon vastaava lukema näyttää 55 minuuttia.

Kummankaan loppukausi ei ollut ruusuilla tanssimista. Muiden kärkijoukkueiden kompuroidessa Messi ei kyennyt ratkomaan liigamestaruutta Barcelonalle. Ronaldon kohdalla sama juttu. Liigamestaruus meni sivu suun, mutta lusitaanin onneksi Realilta löytyi muita sankareita Mestarien liigan finaalissa. Ronaldo saa toki osittaisen synninpäästön loukkaantumisensa takia.

Kauden viimeiset ottelut kuvastavat päättynyttä kautta erittäin hyvin. Tasaista, mutta pienen marginaalin turvin Realille voitto. Messi ei onnistunut ”La Liga -finaalissa” voittamaan mestaruutta Barcalle. Ronaldo puolestaan juhli viikkoa myöhemmin Mestarien liigan titteliä.

Samalla symboliikalla ratkesi myös Messin ja Ronaldon välinen kahdeksan erän taistelu. Ennen viimeistä erää tilanne oli 3-3. Viimeinen erä menee Ronaldolle, joten portugalilaiselle 4-3-voitto (yksi eristä päättyi tasan).