Real Madrid on Mestarien liigan mestari vuosimallia 2013-2014. Titteli on Realin seurahistorian kymmenes Mestarien liigassa tai sitä edeltäneessä Euroopan Cupissa. Madridin valkoisessa osassa odotettiin La Décimaa vuodesta 2002, jolloin Real voitti edellisen kerran.

Mestaruus ratkesi hyvin dramaattisesti. Atleti johti ottelua Diego Godínin maalilla lisäajan kolmannelle lisäminuutille, jolloin Sergio Ramos toi Realin tasoihin. Jatkoajalla Real meni menojaan Gareth Balen, Marcelon ja Cristiano Ronaldon maaleilla. Loppunumerot kirjattiin Realin hyväksi 4-1.

Costan jalka kestää 9 minuuttia

Ottelu alkoi varovaisesti. Atlético aloitti tuttuun tapaan fyysisesti. Vajaan kolmen minuutin kohdalla Atletin Miranda antoi ensimmäistä kertaa kovuutta ajamalla pääpallotilanteessa Ronaldoa selkään.

Viiden minuutin pelin jälkeen Karim Benzema pyrki kantapäällään vapauttamaan Balen maalipaikkaan, mutta Thibaut Courtois oli hereillä ja liukui palloon.

Atléticon riskipeli Diego Costan suhteen ei kantanut kovin pitkälle. Lihasvammasta monta viikkoa kärsinyt Costa nostettiin avaukseen, mutta häne jouduttiin vaihtamaan pois jo yhdeksän minuutin kohdalla.

Ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin 13 minuutin kohdalla. Raúl Garcían kaukolaukaus leijaili reilusti yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Iker Casillas esti vastaantulollaan Adriánin maalintekoyrityksen.

Real Madridin ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin kahdeksan minuuttia myöhemmin. Gabi rikkoi Ángel di Maríaa, mutta Luka Modricin vapaapotku kiersi suoraan Courtois’n syliin.

Rappauksesta peli todella käyntiin

Hieman myöhemmin peli sai aimo annoksen tulisuutta. Real lähti Atletin kulmapotkun jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen. García veti di Maríalta jalat alta takaapäin. Lappu Garcíalle ja Sergio Ramosille, joka tuli esittämään turhan jyrkän vastalauseensa taklaukseen.

Reilun puolen tunnin kohdalla Tiago syötti suoraan Balelle, joka pääsi etenemään avoimista avoimista ovista erinomaiseen maalipaikkaan. Walesilainen onnistui kuitenkin laukomaan ohi maalin.

Atlético siirtyi johtoon 36. minuutilla. Real purki kulmapotkun rangaistusalueen rajalle, mistä Miranda puski pallon takaisin boksiin. Godín voitti pääpallossa Sami Khediran, mutta mitään erikoista ei olisi tapahtunut, mikäli Iker Casillas ei olisi lähtenyt vastaan. Casillas epäröi vastaantulossaan, jäi puoleen väliin ja Godínin pusku leijui maalivahdin yli. La Liga -mestaruuden viikko sitten ratkaisseelle Godínille maali oli kauden kahdeksas.

Peli jälleen varovaiseksi

Atleti loi seuraavan tilanteensa viitisen minuuttia myöhemmin – jälleen kulmapotkusta. Gabin kulmapotku kiersi Adriánin päähän, mutta tällä kertaa pusku suuntautui yli maalin.

Juuri ennen taukoa Khediran ilta synkkeni entisestään. Saksalainen joutui taklaamaan David Villaa ja erotuomari Björn Kuipers näytti Khediralle varoitusta.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen puoliskon tavoin varovaisesti. 50 minuutin kohdalla Koken keskitys löysi rangaistusalueen kulmasta Garcían, jonka volley karkasi reilusti yli maalin.

Ronaldolla pari maalipaikkaa

Pari minuuttia myöhemmin di María teki toista kertaa ottelussa erinomaisen soolojuoksun. Mirandan oli yksinkertaisesti pakko vetää argentiinalainen nurin varoituksen arvoisesti. Ronaldon vapaapotku muutti muurista suuntaa, mutta Courtois onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Hetken päästä siirryttiin kulmalipulle toiseen päätyyn. Purkupallo putosi Adriánille, jonka laukaus painui Real-puolustuksen kautta ohi maalin.

Reilun tunnin kohdalla Realilla oli erinomainen tilaisuus tasoitukseen. Hyvän katkon tehnyt Ramos keskitti sisäkierteisen pallon maalille, Ronaldo nousi puskuun mutta ajoitus oli heikko, ja pusku painui ohi maalin.

Bale hukkaa jälleen tilanteensa

Viitisen minuuttia myöhemmin Modric, Ronaldo ja Benzema petasivat paikan Iscolle, jonka matala laukaus suuntautui ohi maalin.

72 minuutin kohdalla nähtiin ikävä tilanne. Villa ja Casillas liukuivat samaan palloon. Casillas ehti ensin, Villa tuli napit edellä perässä. Tilanteesta varoitus Villalle.

Heti perään toisessa päädyssä Ronaldo pudotti pallon Balelle, joka pääsi tälläämään hyvästä paikasta – jälleen ohi maalin. Seuraavasta hyökkäyksestä pallo putosi Ronaldolle, joka tälläsi akrobaattisesti ilmasta. Tällä kertaa yli maalin.

77. minuutilla Bale ohitti Godínin ja karkasi maalitilanteeseen. Lopputulos oli kovin tuttu tälle illalle – laukaus ohi maalin.

Ramos tuo Realin takaisin

Heti perään Daniel Carvajal syötti Iscolle, joka otti pallon haltuun lähestulkoon maagisesti. Godín ehti viime hetkellä estämään Iscon laukauksen.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Marcelo jakoi pallon vasempaan laitaan di Maríalle, joka jatkoi matalan keskityksen maalille. Courtois syöksyi ohi pallosta, mutta Real ei kyennyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen. Seuraava tilanne pelattiin maalin eteen Marcelolle. Tällä kertaa Juanfran esti varman maalin syöksymällä jalka edellä katkoon.

Atléticon mestaruus näytti jo varmalta, kun kello tikitti lisäaikaa. Vaan vielä tuli Real. Vahva painostus päättyi kolmannen lisäaikaminuutin kulmapotkuun. Modricin kulma löysi maalilta Ramosin, jonka käytännössä täydellinen pusku upposi tolpan juuresta ohi Courtois’n.

Lopullinen ratkaisu jatkoajalla

Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla ei juuri maalipaikoilla juhlittu. 97 minuutin kohdalla Marcelo toimitti matalan pallon maalin eteen, mutta Atleti onnistui purkamaan. Hieman myöhemmin Gabi rikkoi, ja Real sai vapaapotkun. Ronaldon laukaus kimposi muurissa olleen Gabin olkavarresta kulmapotkuksi. Lisäajalla Real sai vielä kulmapotkun. Pallo saatiin puskettua kohti maalia mutta päin Courtois’ta.

Jatkoajan toisella puoliskolla krampit alkoivat nousta entistä suurempaan osaan. Modric onnistui laukomaan kertaalleen, vaihdossa aloittanut Toby Alderweireld pääsi väliin.

Hetkeä myöhemmin syntyi ratkaisu. Ottelun hahmo di María pujotteli ohi Atleti-puolustajista ja laukoi kohti takakulmaa. Pallo kimposi Courtois’n huikeasta jalkatorjunnasta takatolpalle, ja surkean ottelun tähän asti pelannut Bale puski pallon tyhjiin.

Realin johtomaalin jälkeen Casillas oli avittaa Atletin peliin mukaan. kokenut maalivahti epäonnistui jälleen keskityspallossa, mutta Atleti ei pystynyt käyttämään maalipaikkaa hyväkseen.

Pian Atletin tilanteen jälkeen Marcelo iski lopullisen niitin väsynyttä punavalkoisten puolustusta vastaan. Balen tavoin surkean ottelun pelannut Ronaldo viimeisteli illan viimeisen osuman rangaistuspotkusta. Samalla Ronaldo paranteli yhden kauden maaliennätyksen 17 osumaan.

Aivan ottelun lopussa Atleti-valmentaja Diego Simeone hermostui tuntemattomasta syystä Realin Raphaël Varanelle. Simeone ajettiin katsomon puolelle, ja ottelu saatiin pelattua loppuun.