Real Madrid voitti Espanyolin kauden viimeisen kierroksen ottelussa maalein 3-1. Gareth Bale avasi maalihanat, ja vaihdossa ottelun aloittanut Álvaro Morata iski kahdesti. Pizzi vastasi Espanyolin ainokaisesta.

Ottelun merkittävin asia tapahtui jo alkulämmöissä. Cristiano Ronaldon piti olla avauksessa jahtaamassa Kultaista kenkää, mutta hänet vedettiin kokoonpanosta juuri ennen pelin alkamista. Syynä oli ilmeisesti uusiutunut lihasvamma. Lisäksi Karim Benzema vaihdettiin loukkaantumisen takia pois kentältä toisella puoliajalla.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin 12 minuutin kohdalla. Marcelon keskitys vasemmalta löysi maalilta Benzeman, joka ei aivan päässyt puskussaan pallon päälle. Pusku suuntautui yli maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Bale laukoi kaukaa ohi maalin. 20 minuutin kohdalla Marcelo laukoi pienestä kulmasta, Kiko Casilla torjui. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Sergio Ramos pääsi yrittämään vasemmallaan, mutta Casilla torjui jälleen.

Ramos sai uuden tilaisuuden 28. minuutilla. Tällä kertaa oikean jalan laukaus painui ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Benzema pujotteli Espanyol-puolustajien ohi, mutta Casilla onnistui torjumaan ranskalaisen laukauksen.

Viisi minuuttia ennen taukoa oli vaihteeksi Espanyolin vuoro. Víctor Sánchez pelasi paikan Simão Sabrosalle, jonka yritys karkasi reilusti ohi maalin.

Tunnin pelin kohdalla Espanyolin Abraham González laukoi kohti alakulmaa. Casillas venytti sormenpäänsä pallon tielle, mutta erotuomari lahjoitti Realille maalipotkun.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon 64 minuutin kohdalla. Benzema löysi diagonaalisyötöllään Balen, joka sijoitti pallon tolpan kautta maaliin. Maali oli Balelle kauden 15:s La Ligassa.

Espanyolilla oli mahdollisuus tasoittaa heti seuraavasti tilanteesta. Simão Sabrosa vapautettiin nokikkain Iker Casillasin kanssa, mutta laukaus painui ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Real sai lisää huonoja uutisia. Siinä missä Ronaldo joutui jättämään leikin kesken jo ennen ottelua, myös Benzema lisättiin sairaslistalle. Hyökkääjä piteli nivustaan astellessaan vaihtoon.

Real iski loppulukemat 2-0:aan muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Isäntäjoukkue hyökkäsi kolmella yhtä vastaan. Ángel di María jakoi oikealta pallon maalin eteen, ja Morata pääsi sijoittamaan käytännössä tyhjään maaliin.

Espanyol rikkoi Casillasin nollapelin hetkeä myöhemmin. Maalintekijäksi merkittiin Pizzi, joka oli vaihdettu kentälle 21 minuuttia aiemmin.

Vaan vielä tehtiin yksi. Morata nosti kauden maalisaldonsa kahdeksaan lisäajalla. Tälläkään kertaa nuorukaisen ei tarvinnut kovin paljon huhkia maalinsa eteen. Di María syötti kahdella nollaa vastaan tilanteessa tyhjän maalin Moratalle, joka ei epäonnistunut.

Voiton myötä Real nousi ainakin hetkellisesti sarjataulukossa toiseksi. Pisteitä Real keräsi tällä kaudella 87 ja maaleja joukkue teki 104.