Fifan Barcelonalle langettamaa siirtokieltoa on spekuloitu espanjalaismediassa nyt parin päivän ajan. Barcelonaa rangaistiin alaikäisten pelaajien siirtojen takia. Fifa on kieltänyt alle 18-vuotiaiden pelaajien kansainväliset siirrot kolmea erityistapausta lukuun ottamatta:

  1. Pelaajan vanhemmat muuttavat jalkapalloon liittymättömistä syistä maahan, jossa uusi seura sijaitsee.
  2. Siirto tapahtuu Euroopan Unionin alueella, ja pelaaja on vähintään 16-vuotias.
  3. Pelaaja asuu korkeintaan 50 kilometrin päässä sekä uudesta seurasta että sen maan, jossa seura sijaitsee, rajasta.

Sekä madridilais- että barcelonalaislehtien mukaan kohu alkoi eteläkorealaisesta Lee Seung Woosta, jota pidetään yhtenä seuran lahjakkaimmista pelaajista. Leen hankinta ei täyttänyt yhtään kolmesta erityistapauskriteeristä, mikä aloitti Fifan toimet Barcelonaa vastaan.

Marcan tietojen mukaan Barcelona hankki nyt 16-vuotiaan Leen vuonna 2011 Etelä-Afrikassa pelatun Danone Cupin jälkeen. Myöhemmin Fifan tuomiolistalle joutuivat niin ikään korealaiset Paik Seung-Ho ja Jang Gyelhoee, ranskalainen Theo Chendri, Nigerian Bobby Adekanye ja Kamerunin Patrice Sousia.

Suuri osa pelaajista kuuluu joko Barcelonan alle 16-vuotiaiden (Cadete A) tai alle 18-vuotiaiden (Juvenil B) joukkueeseen. Listalla kerrotaan olevan myös Antonio Sanabria, jonka Barcelona myi tammikuussa italialaiseen Sassuoloon.