30 liigakierrosta takana. On aika työntää Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo jälleen kehään, ja arvioida, kumpi oli liigakierrosten 26-30 aikana parempi.

Lionel Messi

Messin kuudenteen erään mahtui viisi liigaottelua ja yksi Mestarien liiga -kamppailu. Maaliskuun alussa väännetty peli Almeríaa vastaan toi Messille maalin ja maalisyötön. Seuraavassa pelissä Real Valladolidia vastaan koko Barcelona oli kohmeessa, niin myös Messi. Ei tilastomerkintöjä, tappio kylläkin.

Valladolid-pelin jälkeen näytti siltä, että Barca voi heittää pyyhkeen kehään La Ligassa. Mestarien liigan neljännesvälierien toinen osaottelu Manchester Cityä vastaan muutti kaiken. Messi iski maalin ja johdatti omalla panoksellaan Barcan jatkoon. Seuraavana viikonloppuna Osasuna jäi katalaanien alle rumasti 0-7. Kirppu iski hattutempun ja antoi päälle maalisyötön.

Messi kruunasi maaliskuunsa viime sunnuntaina, kun hän toisti Osasuna-tempun Clásicossa Real Madridia vastaan. Samalla Barca palasi tosissaan mukaan mestaruustaisteluun. Kuudennen erän viimeisessä ottelussa Celta Vigoa vastaan Messi viimeisteli yhden maalin.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo pelasi erän aikana niin ikään viisi La Liga -ottelua ja yhden pelin Mestarien liigassa. Portugalilaisen urakka alkoi tasapelillä Atlético Madridia vastaan. Ronaldo toi Realin tasoihin 82. minuutilla, joten sulka hyökkääjän hattuun. Seuraavassa liigapelissä Levantea vastaan Ronaldo johdatti 1+1-tehoilla joukkueensa voittoon.

Málagan Real kaatoi La Ligassa maalein 1-0, kiitos jälleen kerran Ronaldon maalin. Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa ei ollut käytännössä pelattavaa, mutta maalipyssy latoi silti kaksi osumaa tiskiin.

Clásicossa Ronaldo oli sanalla sanoen vaisu. Hän kyllä hankki rangaistuspotkun ja teki tilanteesta itse maalin, mutta silti Ronaldon otteista jäi hieman valju maku. Keskiviikkona numero seiska vei joukkueensa johtoon Sevillaa vastaan, mutta takkiin tuli lopulta lukemin 1-2.

Arvio

Kuudes erä, molemmille kuusi ottelua, joissa joka kerta täydet minuutit. Messille tehot 9+3=12. Kirppu jäi kertaalleen maaleitta, mutta vastapainoksi syntyi kaksi hattutemppua. Ronaldon vastaava saldo näyttää lukemia 7+1=8. Ronaldon puolesta puhuu se, että hän ei jäänyt koko erän aikana kertaakaan maaleitta. Kaiken kaikkiaan portugalilaisen maaliputki on jo kahdeksan ottelun pituinen.

Otetaanpa huomioon joukkueiden otteet. Liigassa Barcalla oli Clásicoa lukuun ottamatta kohtuullisen helppoja pelejä. Valladolidia vastaan tapahtunut pupellus ei kuulunut Barcan suunnitelmiin. Real pelasi Atléticon vieraana tasan, mitä voi pitää tällä kaudella hyvänä saavutuksena. Toisaalta Real hävisi erän viimeisessä pelissä Sevillalle vieraissa. Ottelu oli jo lähtökohtaisesti vaikea, mutta joka tapauksessa se suisti Realin haastajaksi mestaruustaistossa.

Ja sitten oli se Clásico. Realilla oli erinomainen tilaisuus pudottaa Barcelona kyydistä ja painella kohti mestaruutta. Jotain tapahtui, ja Messi johdatti hattutempullaan Barcan 4-3-vierasvoittoon. Messi nollasi sen verran rajusti Ronaldon, että erävoitto kuuluu argentiinalaiselle.

Kuuden erän jälkeen ero on edelleen hyvin marginaalinen. Yksi eristä päättyi tasan, joten Messi johtaa 3-2, kun kaksi erää on ottelematta.