Atlético Madrid voitti neljännesvälierien ensimmäisen osaottelun, mutta jatkopaikka ei ole missään nimessä varma.

Poissaolot

Atlético Madrid

Javier Manquillo (loukkaantunut)
Tiago (loukkaantunut)

AC Milan

Stephan El Shaarawy (loukkaantunut)
Cristian Zapata (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Riccardo Montolivo (pelikiellossa)
Keisuke Honda (ei edustusoikeutta)

Edelliset ottelut

Atlético Madrid

Celta Vigo – Atlético Madrid 0-2 (La Liga)
Atlético Madrid – Real Madrid 2-2 (La Liga)
Osasuna – Atlético Madrid 3-0 (La Liga)

AC Milan

Udinese – AC Milan 1-0 (Serie A)
AC Milan – Juventus 0-2 (Serie A)
Sampdoria – AC Milan 0-2 (Serie A)

Edellinen keskinäinen ottelu

AC Milan – Atlético Madrid 0-1 (Mestarien liiga, 19.2.2014)

Arvio

Atlético Madridin ja AC Milanin välinen Mestarien liigan neljännesvälierien toinen osaottelu polkaistaan käyntiin äärimmäisen mielenkiintoisista lähtökohdista. Atlético voitti Milanossa pelatun ensimmäisen osaottelun Diego Costan maalilla 1-0, mutta ottelupari on kaikkea muuta kuin ohi. Milan kolisutteli ensimmäisessä pelissä maalipuita pariin otteeseen ja oli muutenkin ottelussa moneen otteeseen vahvempi.

Päävalmentaja Diego Simeone saa kokoonpanoon takaisin Costan, Diego Godínin ja Arda Turanin, jotka olivat pelikiellossa viime viikonlopun Celta Vigo -ottelusta. Pakkolepo tuli kolmikolle itse asiassa erinomaiseen saumaan, sillä Simeone ei ole uskaltanut kovin paljon kierrättää avainpelaajiaan. Nyt koko kolmikko pääsee iskemään Milania vastaan levänneenä.

Ensimmäisessä osaottelussa tietyllä tapaa näkyi Atléticon tottumattomuus suuriin otteluihin ja stadioneihin. Milanin kausi on ollut huomattavasti heikompi, mutta se suoritti suurseuran tavoin korkealla tasolla. Atléticon ujostelut on todennäköisesti ujosteltu, ja Vicente Calderónilla nähtäneen joukkue, joka ottaa isännän paikan itselleen.

Atléticon johtoasemasta huolimatta ottelupari on vielä täysin auki. Jos Milan iskee avausmaalin, se on vahvoilla jatkoon. Uskotaan silti Atléticon voimaan Madridin pimenevässä illassa.