Real Madrid saa 19. huhtikuuta pelattavassa Copa del Reyn loppuottelussa vastaansa Barcelonan. Asia varmistui keskiviikkona, kun Barca päätyi välierien toisessa osaottelussa Real Sociedadin kanssa 1-1-tasapeliin. Yhteismaalit merkittiin Barcelonan hyväksi 3-1.

Ottelu ei missään vaiheessa noussut intensiteetiltään kovin korkeaksi. Ensimmäinen maalipaikka syntyi vartin pelin jälkeen. Pallo ajautui kulmapotkun jälkitilanteessa David Zurutuzalle, jonka laukaus painui reilusti ohi vieraiden maalin.

Neljä minuuttia myöhemmin Sociedad-vahti Eñaut Zubikarai joutui venymään Dani Alvesin matalan laukauksen eteen.

Ottelun avausosuma nähtiin 26. minuutilla. Lionel Messi katkaisi kotijoukkueen kenttäpuoliskolla syötön, eteni kohti maalia ja ampui pallon viiden Sociedad-pelaajan keskeltä verkkoon. Zubikarai sai kättään laukauksen eteen muttei tarpeeksi. Osuma oli Messin kauden viides Copa del Reyssä.

Puolen tunnin jälkeen Pedroa tavoiteltiin korkealla pallolla puolustuslinjan takaa. Laituri yritti suoraan ilmasta, mutta Zubikarai veti pidemmän korren.

Hetkeä myöhemmin Carlos Vela oli päästä toisessa päädyssä maalipaikkaan, mutta ensimmäinen kosketus karkasi liiaksi eteen. Toisella puoliskolla Velan yritys oli vielä lähempänä. Hurja laukaus pienestä kulmasta kolahti ylärimaan.

Barcelona oli vartti ennen loppua lähellä toista maalia. Messi pelasi seinäsyötöllä Dani Alvesin loistopaikkaan, mutta Zubikarai peitti ja torjui tilanteen erinomaisesti.

Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Sociedad sai kaipaamansa tasoituksen. Vaihdossa ottelun aloittanut Sergio Canales pelasi pitkän pallon laitaan Chori Castrolle. Uruguaylainen jatkoi nopeasti keskelle, ja Antoine Griezmann tälläsi voimalla pallon ohi Barcan maalia vartioineen José Manuel Pinton.