Barcelona on julkistanut pakon edessä yksityiskohtaiset tiedot Neymarin siirtoon liittyen. Näyttää siltä, että sopimuksessa ei ole syyllistytty laittomuuksiin, vaikkakin rahaa vaikuttaa palaneen paljon enemmän kuin 57,1 miljoonaa euroa.

Barcelonan luovuttaman asiakirjan mukaan 57,1 miljoonan euron siirtosummasta 17,1 miljoonaa maksettiin Santosille ja 40 miljoonaa Neymar&Neymar-yritykselle, jota hallinnoivat brasilialaispelaajan vanhemmat.

Lisäksi Barcelona käytti 29,1 miljoonaa euroa operatiivisiin kuluihin, kuten Neymarin isän kykyjenetsintäpalkkioon, Santosin tulevaisuuden lupauksiin, Neymarin hyväntekeväisyyssätiöön ja markkinointiin.

Kymmenien miljoonien päälle Barcelona sitoutui maksamaan Neymarille vuosittain 8,8 miljoonan euron palkkaa viiden vuoden ajan. Yhteensä Barca siis sijoitti Neymariin 130,2 miljoonaa euroa.

– Tämä on ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun selitämme maksujärjestelyn yksityiskohdat, Barcelonan urheilupuolen johtaja Raul Sanllehi sanoi Mundo Deportivon mukaan.