Barcelonan Xavi keskittyy nyt muun joukkueen tavoin lauantaiseen La Ligan kärkikamppailuun Atlético Madridia vastaan, mutta esille on noussut myös vahvoja viitteitä siitä, että keskikenttämiehen ura saattaa päättyä Atlantin toisella puolen hänen nykyisen sopimuksensa umpeuduttua kesällä 2016.

Xavi vastaanotti torstaina Barcelonan pelaajayhdistyksen Fair Play –palkinnon ja keskittyi luonnollisesti edessä olevaan otteluun.

– Ottelu Atléticoa vastaan tulee olemaan koko liigan jatkon kannalta ratkaiseva. Voitto Barçalle olisi isku Atléticolle, Xavi sanoi.

– Siitä tulee suuri näytelmä. Molemmat joukkueet ovat poikkeuksellisen hyvässä vireessä ja molemmilla on loistavia pelaajia.

Lauantain ottelun alla levisi samalla huhuja siitä, että MLS-liigan New York Red Bulls olisi jo nyt lähestynyt Xavia jatkoa ajatellen ja etenkin entinen joukkuekaveri Thierry Henry olisi houkuttelemassa maestroa päättämään uraansa valtameren tuolla puolen. AS:n tietojen mukaan Red Bulls on ollut jo yhteydessä Xaviin.

Aiemmin halustaan pelata vielä muussakin sarjassa vihannut Xavi itse kuittasi huhut moniselitteisesti.

– Sopimus Barcelonaan on etuoikeus, mutta en tiedä mitä tapahtuu tulevaisuudessa.