Ja niin koitti päivä, jota Barcelonan kannattajat olivat odottaneet. Lionel Messi teki paluun kentille lähes kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Paluu meni sikäli hyvin, että Barcelona voitti Getafen Copa del Reyn neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa maalein 4-0. Ja onnistuihan päivänsankari toki myös maalinteossa. Kahdesti.

Barcelona aloitti ottelun viime peleistä tutulla hyökkäyskolmikolla: Pedro vasemmalla, Cesc Fàbregas keskellä ja Alexis Sánchez oikealla. Ryhmitys tuotti tulosta jo yhdeksännellä minuutilla. Pienen flipperin jälkeen pallo päätyi Pedrolle, jonka keskityksen Fàbregas puski maaliin.

Ottelu jatkui melko yksipuolisena. Barcelona piti palloa ja loi näyttäviä syöttökombinaatioita, mutta hyville maalipaikoille pääseminen tuotti tuskaa.

Maalin jälkeen ensimmäisen puoliskon parhaan tilanteen loi Getafe. Sivusta lähtenyt vapaapotku suuntautui Alexisin päähän, mutta vieraiden harmiksi Barca-maalia vartioinut José Manuel Pinto venyi reaktiotorjuntaan.

Toinen puoliaika sujui samaan tapaan kuin ensimmäinenkin. Yleisö heräsi kunnolla viisi minuuttia tauon jälkeen, kun Messi nousi vaihtopenkiltä lämmittelemään.

Fàbregas pääsi muutamalle paikalle, mutta illan toiseen osumaansa hän tarvitsi Pedron apua. Fábregas syötti pystyyn Pedrolle, joka kaadettiin rangaistusalueella. Tilannetta seuranneen rangaistuspotkun Fàbregas tälläsi yläkulmaan.

Heti perään Messi vaihdettiin Andrés Iniestan tilalle, ja Messi-huudot valtasivat Camp Noun.

Maalia piti odottaa lähes puoli tuntia, eli Messin kohdalla ikuisuus. Sergio Busquets pelasi pitkän pallon Martín Montoyalle, joka kompuroi, ja Messi puttasi irtopallon läheltä maaliin.

Kirpun toinen osuma oli hyvin lähellä heti perään, mutta lisäajan vapaapotku helähti sivuverkkoon. Seuraava hyökkäys sujui paremmin. Tuttu kuljetus ja sijoitus vasemmalla jalalla maaliin. Vajaat puoli tuntia peliaikaa ja kaksi maalia. Paluuta voidaan kutsua onnistuneeksi.