Copa del Reyn toistaiseksi suurin neljännesvälieräyllätys nähtiin lauantai-iltana, kun kolmannen sarjaportaan Olímpic Xàtiva onnistui venymään maalittomaan tasapeliin Real Madridia vastaan. Real on toki yhä suursuosikki jatkoon, sillä ottelupari on kaksiosainen.

Ottelun parhaat paikat siunaantuivat Iscolle ja avaukseen nousseelle Álvaro Moratalle. Molempien ratkaisut jäivät kuitenkin suhteellisen vaisuiksi. Moratan lisäksi päävalmentaja Carlo Ancelotti nosti avauskokoonpanoon Jesén, Casemiron ja Nachon, jotka eivät ole saaneet juurikaan peliaikaa tällä kaudella. Maalia vartioi Iker Casillas.

Yllätyksiä myös muualla

Real Madrid pelasi sentään tasapelin, kun taas Levante hävisi maalein 0-1 Recreativo de Huelvalle. Myös Getafelle ilta oli vaikea. Joukkue jäi 1-1-tasapeliin Gironan kanssa.

Kahden pääsarjajoukkueen kohtaamisessa Celta Vigo oli Athletic Bilbaoa parempi lukemin 1-0. Santiago Mina iski ottelun ainoan osuman.

Ainoa joukkue, joka käytännössä varmisti paikkansa seuraavalle kierrokselle jo ensimmäisessä osaottelussa, oli Atlético Madrid. Raúl García, Arda Turan (2) ja David Villa tyylittelivät vieraille 4-0-voiton Sant Andreusta.

Copa del Rey lauantaina

Sant Andreu – Atlético Madrid 0-4 (0-2)
0-1 Raúl García (12.)
0-2 Arda Turan (20.)
0-3 Arda Turan (55.)
0-4 David Villa (85.)

Girona – Getafe 1-1 (1-1)
1-0 David Timor (15.)
1-1 Ciprian Marica (37.)

Celta Vigo – Athletic Bilbao 1-0 (0-0)
1-0 Santiago Mina (71.)

Recreativo Huelva – Levante 1-0 (0-0)
1-0 Ruyman (89.)

Olímpic Xàtiva – Real Madrid 0-0