FC Barcelona matkaa Mestarien liigan viidennellä alkulohkokierroksella Ajaxin vieraaksi. Ryhdistäytyykö Ajax viime kohtaamisesta?

Loukkaantumiset

Ajax

FC Barcelona

Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Jonathan dos Santos
Lionel Messi
Jordi Alba
Victor Valdés
Dani Alves
Cristian Tello (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Ajax

Ajax – Heracles Almelo 3-0 (Eredivisie)
NEC – Ajax 0-3 (Eredivisie)
Ajax – Celtic 1-0 (Mestarien liiga)

FC Barcelona

FC Barcelona – Granada 4-0 (La Liga)
Real Betis – FC Barcelona 1-4 (La Liga)
FC Barcelona – AC Milan 3-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

FC Barcelona – Ajax 4-0 (Mestarien liiga, 18.9.2013)

Arvio

FC Barcelona ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua. Tappioton putki on vaarassa katketa Ajaxin vieraana. Selitetäänpä, miksi.

Ensinnäkin, Barcelona kärsii pahasta loukkaantumissumasta. Lionel Messin lisäksi molemmat avauksen laitapakit ovat sivussa, samoin ykkösmaalivahti. Loukkaantumisten lisäksi kelpo syksyn pelannut Alexis Sánchez on pelikiellossa. Barcelona kutsui Amsterdamiin matkaavaan ryhmään neljä omaa junioriaan.

Toinen Ajaxin menestystä puoltava syy löytyy lohkon tilanteesta. Barcelona on jo varmistanut paikkansa jatkopeleissä, Ajax sen sijaan taistelee tiukasti toisesta jatkopaikasta AC Milania ja Celticiä vastaan. Neljän kierroksen jälkeen Milanilla on viisi, Ajaxilla neljä ja Celticillä kolme pistettä.

Toisaalta, vahvasti varamiehisen Barcelonan piti olla edes ajoittaisissa ongelmissa Granadan kanssa viikonlopun ottelussa. Ongelmia ei ollut missään vaiheessa, Barcelona voitti 4-0.

Myös aiempi kokemus näiden joukkueiden kohtaamisesta suosii Barcelonaa. Ajax oli uskollinen tyylilleen, mutta hävisi syyskuussa paremmalleen peräti 0-4. Tuolloin Messi iski hattutempun. Vaikkei samankaltaista murskausta ole odotettavissa, Barcelona voittanee ottelun ja varmistaa samalla lohkovoiton.