Aiemmin syksyllä puhuttiin Atlético Madridista, Diego Costan hurjasta vireestä, Arsenalin ja Liverpoolin erinomaisesta kauden avauksesta ja AS Roman upeasta alkukaudesta. Viimeisen viikon aikana on puhuttu tasan yhdestä nimestä: Cristiano Ronaldosta. Ronaldo rikkomassa Portugalin maaliennätystä, Ronaldo viemässä Portugalia MM-kisoihin, Ronaldo siirtymässä Ballon d’Orin voittajaehdokkaaksi.

Mitä niin ihmeellistä Ronaldo on tänä syksynä tehnyt? Kysymyksen ei ole tarkoitus olla millään tavalla negatiivinen. Ronaldon perustaso on vain niin käsittämättömän korkealla, että tämä syksy on ollut portugalilaiselle melkein kuin mikä tahansa muu syksy. La Ligassa Ronaldo on tehnyt toistaiseksi 16 maalia 13 ottelussa. Jos tahti pysyy samana, Ronaldo yltää 46 maaliin – samaan tulokseen kuin toissakaudella. Mestarien liigassa Ronaldon maalivire on kieltämättä ollut hämmentävä – kahdeksan maalia neljässä ottelussa.

Özilin lähtö ei ollutkaan katastrofi

Väännetään vielä rautalangasta. Ronaldon syksy ei ole ollut maaginen maalimäärien takia. Ronaldon syksy on ollut ihmeellinen, koska hän on nostanut tehojaan ilman Mesut Öziliä. Ronaldo muiden mukana oli hyvin pettyneen oloinen, kun setä Florentino päätti laittaa huippuluokan pelintekijän lihoiksi. Parilla viime kaudella Özil oli juuri se pelaaja, joka auttoi Ronaldon hurjiin maalimääriin. Harva muistaa enää siirtoikkunan umpeutumisen aikaisia spekulaatioita, joissa Ronaldon tehojen ei ainakaan pitänyt nousta – pikemminkin päinvastoin.

Kaksi ensimmäistä sarjakierrosta tuottikin vaikeuksia. Mutta vain kaksi. Betis- ja Granada-otteluiden jälkeen Ronaldo on ottanut ohjat enemmän tai vähemmän käsiinsä. Ja muistetaan vielä, että parhaan lyhyiden syöttöjen (Özil) antajan lisäksi paras pitkien syöttöjen antaja (Xabi Alonso) oli sivussa.

Kriitikot saattoivat aiemmin selittää Ronaldon suuruutta Özilillä. Enää se ei onnistu. Pikkuhiljaa viimeistenkin kriitikoiden on nieltävä sanansa ja vain myönnettävä Ronaldon erinomaisuus.

 

Tykkää meistä Facebookissa!