Ballon d”Orista eli Euroopan parhaan pelaajan tittelistä on väännetty kättä pitkin syksyä, mutta yksi ykköskandidaateista Barcelonan Lionel Messi kuittasi jo perinteisen Kultaisen kengän Euroopan liigojen parhaana maalintekijänä. Lisää maaleja Messi ei kuitenkaan tällä hetkellä tao loukkaantumisensa takia.

Messin paluun ajankohdaksi on monin paikoin ennakoitu ensimmäistä peliä vuodenvaihteen jälkeen Barcelonan kohdatessa Elchen. Argentiinalainen itse ei kuitenkaan halua mitään päivämääriä lyödä ennakkoon lukkoon.

– Toivon että niin käy, mutta en aseta mitään aikarajaa. Jos kaikki menee hyvin, palaan silloin, mutta nyt pitää odottaa ja katsoa. Palaan sitten kun on sen aika, Messi sanoi Marcan mukaan.

– Paranen kuitenkin vähä kerrallaan, kipuja ei enää ole.

Kultaisen kengän voittaminen antoi joka tapauksessa hienon hetken loukkaantumisesta toipumisen keskelle.

– Olen todella iloinen, tämä on hieno palkinto. Se on myös tunnustus koko ryhmälle, sille mitä koko joukkue on tehnyt vuoden mittaan.

– Omistan tämän [palkinnon] perheelleni, joka rakastaa minua ja on rinnallani vaikeina aikoina. Ja myös joukkuekavereilleni.

Ballon d”Orin voittaminen ei Messin mukaan ole hänen tavoitteenaan.

– Ei se ole sitä koskaan ollut, ei silloin kun olin kunnossa ja vielä vähemmän nyt. Tavoitteeni on päästä takaisin kuntoon, Messi linjasi.