Athletic Bilbao haki La Ligan vetoomuskomitealta lievennystä hyökkääjä Aritz Adurizin kahden ottelun pelikieltoon, mutta komitea ei tälle lämmennyt. Mutkikkaaksi asian teki se, että Aduriz ei lopulta saanut pelikieltoa punaisen kortin takia, vaan siitä protestoimisen vuoksi.

Aduriz sai punaisen kortin Granada-ottelussa erotuomarin nähtyä hänen kolhineen vastustajaa tilanteen ulkopuolella. Tuomio sai kärkimiehen tulistumaan ja esittämään mielipiteensä erotuomarille varsin värikkäin sanankääntein.

Itse punainen kortti Adurizilta jälkeenpäin poistettiinkin kilpailukomitean katsottua tilanteen uudestaan jälkikäteen, mutta kahden ottelun panna loukkaavasta kielenkäytöstä erotuomaria kohtaan sen sijaan lätkäistiin päälle. Athletic vetosi vastineessaan siihen, että pelaajan hermostuminen oli ymmärrettävää kuten kortin mitätöiminen myöhemmin jo osoittaa. Edelleen seura painotti Adurizin arvostelleen itse tuomiota, ei erotuomaria henkilönä.

Vetoomuskomitea totesi kuitenkin perusteluissaan, ettei erotuomarin päätös oikeuta sellaiseen reaktioon, joka Adurizilta tuli, ja ”loukkaavaan ja alatyyliseen sanojen käyttöön”.

Athleticin oma kasvatti on urallaan ehtinyt kiertää useammassa seurassa, mutta palasi takaisin kotiin kesällä 2012. 32-vuotias Aduriz iski viime kaudella Athleticille 16 maalia ja osui mm. HJK:n verkkoon kahdesti Eurooppa-liigan playoff-kierroksella.