El Real kohtaa La Realin, kun Real Madrid isännöi Real Sociedadia. Molemmat Realit ovat löytäneet alkukautta paremman vireen, joskin madridilaisjoukkueella riittää vielä potentiaalia rutkasti parempaan.

Loukkaantumiset

Real Madrid

Marcelo
Fábio Coentrão (mahdollisesti pelikunnossa)

Real Sociedad

Esteban Granero
Daniel Estrada
Diego Ifrán

Edelliset ottelut

Real Madrid

Juventus – Real Madrid 2-2 (Mestarien liiga)
Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3 (La Liga)
Real Madrid – Sevilla 7-3 (La Liga)

Real Sociedad

Real Sociedad – Manchester United 0-0 (Mestarien liiga)
Real Sociedad – Osasuna 5-0 (La Liga)
Real Valladolid – Real Sociedad 2-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Sociedad – Real Madrid 3-3 (La Liga, 26.5.2013)

Arvio

Lauantai-iltapäivän kohtaamisessa riittää mielenkiintoa. Real Madrid on alkanut löytää pelivirettään. Mestarien liigassa joukkue tasasi pisteet Juventuksen vieraana, sitä ennen kaatuivat Rayo Vallecano ja Sevilla kotoisessa La Ligassa. Hyökkäyspäässä syntyy vakuuttavaa tulosta. Cristiano Ronaldo on hurjassa vedossa, ja Gareth Bale vaikuttaisi löytäneen paikkansa oikean laidan hyökkääjänä. Puolustus sen sijaan on suuri kysymysmerkki. Neljässä edellisessä ottelussaan Real Madrid on päästänyt yhdeksän maalia.

Sociedadin viime aikojen tilastot eivät kovin paljon kalpene. Manchester United joutui lähtemään viikolla kotiin 0-0-tasapeli niskassaan. Liigassa puolestaan kaatui edellisellä kierroksella Osasuna peräti 5-0. Puolustuspeli on ollut mukavasti kasassa. Neljässä viime ottelussa Sociedad on pitänyt maalinsa puhtaana kolme kertaa.

Pelaajapuolella Real Madridin poissaolot liittyvät puolustukseen. Iker Casillasin penkityksen aikana kapteenina toiminut Sergio Ramos on pelikiellossa, vasen pakki Marcelo on loukkaantunut, eikä Fábio Coentrãon pelikunnosta ole varmuutta. Sociedadin pelaajista Esteban Granero on sivussa. Toisin sanoen El Pirata -nimellä tunnettu Granero ei pääse pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan.

Real Madrid on jälleen suuri ennakkosuosikki. Se on sitä lähes jokaisessa kauden ottelussa. Mutta muistetaan Sociedadin hyvä vire. Joukkue voi onnistua yllättämään, jos madridilaisten puolustus jatkaa virheiden tekemistä. Isomaalista ottelua voidaan ainakin ennustaa. Edellisissä kolmessa kohtaamisessa nämä joukkueet ovat latoneet yhteensä 19 maalia.