Kesällä Real Madridin riveihin Málagasta siirtynyt Isco on yksi Espanjan jalkapallon suurista tulevaisuuden nimistä ja alkukausi on jo osoittanut, että hän pystyy ottamaan suuren roolin myös Real Madridissa. Kaukana ei kuitenkaan ollut, ettei Isco olisi jo useampi vuosi sitten siirtynyt Barcelonaan.

Iscon juniorivuosien valmentaja Atlético Benamielista, Salvador Burgos, paljasti Goal.comille, että siirto Barҫaan kesällä 2010 kariutui varsin erikoiseen seikkaan.

– Hänen perheensä oli epäileväinen Barcelona-sopimuksen suhteen, sillä hänen olisi ollut pakko mennä katalaanin kursseille, Burgos kertoi.

Sinällään Barcelona olisi Burgosin mukaan ollut Iscolle itselleen luontevampi vaihtoehto.

– Hän ei koskaan puhunut Real Madridisa. Hän on Málaga-fani lapsuudesta saakka, mutta nuorempana hän piti ehdottomasti enemmän Barҫasta kuin Realista.

Vaikka alkukausi Realissa on sujunut 21-vuotiaalta Iscolta mainiosti, Burgos pelkää että edessä saattaa olla jonkinlainen suvantovaihe. Ympyrät ovat uudet, paineet kovat ja pelejä paljon.

– Isco ei ole koskaan ollut fyysisesti mikään voimanpesä ja nyt hän pelaa joka kolmas päivä suuren paineen alla. Siirtyessään Realiin hänellä oli maajoukkuetehtävissä saatu kolhu nilkassa ja luulen, että hän joutuu nyt maksamaan hintaa siitä ettei saanut enempää lepoa viime kuussa. Real Madridilla tuntuu olevan kiire nostaa uusia hankintojaan parrasvaloihin, mutta se on virhe.

Tilanne näkyy Burgosin mukaan jo nyt Iscon otteissa.

– Iscolle pitäisi antaa aikaa tulla sisään asteittain. Hänellä on nyt ollut pari vaisumpaa peliä, mutta heti kun hän saa lepoa, hän tulee varmasti esiintymään loistavasti 4-5 ottelussa. Olen varma että hänen kuntonsa nousee Real Madridissa, mutta tällä hetkellä häntä pitäisi peluuttaa säästeliäämmin.

Lauantain ottelussa entistä seuraansa Málagaa Isco aloittikin vaihtopenkillä, josta päävalmentaja Carlo Ancelotti poimi hänet peliin 73. minuutilla.