Samalla kun kakkosmiehen rooliin Real Madridissa ainakin toistaiseksi pudonneen Iker Casillasin jatkolla spekuloivat kaikki mies itse mukaan lukien maalivahtitilanne elää vahvasti myös Barcelonassa. Victor Valdés ei jatka kuluvan kauden jälkeen, joten Barcelona tarvitsee uuden ykkösmaalivahdin.

Seuraava palanen pelissä on Atlético Madridissa pelaava Thibaut Courtois, joka nostaa osakkeitaan markkinoilla jatkuvasti. Chelseasta lainalla oleva nuori belgialainen on esittänyt erinomaisia otteita. Atlético on tiedustellut jo lontoolaisilta mahdollista lunastussummaa ja saanut myös vastauksen: espanjalaisen Sportin tietojen mukaan Chelsea olisi valmis myymään Courtois’n 24 miljoonalla ensi kesänä.

Ratkaisu olisi ideaalinen Atléticolle, mutta tässä kohtaa tulee kuvaan myös Barcelona. ”Atlétin” toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín on tietojen mukaan kertonut hintatiedot edelleen Barcelonan varapuheenjohtaja Josep Maria Bartomeulle. Kaksikon välit ovat poikkeuksellisen lämpimät sen jälkeen, kun Barça päästi David Villan Atléticoon varsin kohtuullista korvausta vastaan kesällä.

Courtois on jo aiemmin liitetty Barcelonaan ja pelaajan itsensä tiedetään olevan kiinnostunut siirrosta. Valdésin lähdön jälkeen Courtois olisi Barcelonalle lisäksi pitkäaikainen ratkaisu ja sellaisena tervetullut.

Atléticon tämä jättäisi toki ilman maalivahtia, mutta kolmen kuukauden kuluttua tilanne voi olla toinen. Casillasin siirtyminen paikalliskilpailijan riveihin olisi lähestulkoon saman luokan paukku kuin siirto Barçaan, mitä kukaan ei edes ole tohtinut ääneen pohtia.