Real Madridin ikoni, maalivahti Iker Casillas, on oudossa tilanteessa. Joukkueen monivuotinen selkeä ykkösmaalivahti putosi viime keväänä marssimisjärjestyksessä kakkoseksi ja on hiukan yllättäenkin joutunut kuluttamaan vaihtopenkkiä myös Carlo Ancelottin päävalmentajakaudella.

Casillas on ehtinyt moneen otteeseen vakuuttaa pysyvänsä seurassa ja taistelevansa peliajasta. Samaa hän toisti myös viikolla espanjalaismedian ja fanien edessä, mutta jätti myös takaportin auki.

– Jos asiat eivät muutu kolmen kuukauden kuluessa ja kysytte minulta saman kysymyksen, saatan vastata että suunnittelen lähteväni, Casillas sanoi Marcan mukaan.

– Vakiopaikan menettäminen oli uusi haaste minulle. Tilanne oli epätavallinen, mutta minä haluan pelata enemmän.

Casillas lisäsi kuitenkin, ettei missään nimessä osoita tilanteesta sormella Ancelottia tai syytä tätä.

– Se on päävalmentajan päätös. Meitä on joukkueessa 24 pelaajaa ja kaikki haluavat pelata. Pelaajat ovat itsekkäitä – se on todellisen ammattilaisen merkki, kuten on myös valmentajan päätöksen kunnioittaminen. Minun pitää vain harjoitella vielä paljon kovempaa päästäkseni pelaamaan.

Nuorten fanien kysymykseen mahdollisuudesta toimia itse jonain päivänä valmentajana Realissa, Casillasilla oli vastaus valmiina.

– Tällä hetkellä en suunnittele valmentavani tulevaisuudessa. Minulla on vielä pelejä pelaamatta itselläni.

Casillas on edelleen Real Madridin kapteeni ja tässä ominaisuudessa oikea mies ottamaan kantaa myös joukkueen pelaamiseen yleisesti. Kauden tässä vaiheessa ei kuitenkaan Casillasin mukaan kannata liian syvällisiä analyysejä tehdä.

– Meillä on uusia pelaajia ja valmentajia ja kaikki tarvitsevat aikaa oman asemansa löytääkseen. On vaikea pyytää kärsivällisyyttä kun Real on kyseessä, mutta me tarvitsemme aikaa, Casillas sanoi.