Espanja varmisti paikkansa Brasilian MM-lopputurnaukseen kaatamalla karsintojen viimeisessä ottelussaan Georgian maalein 2-0. Álvaro Negredo aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliskolla. Vaihdosta sisään tullut Juan Mata viimeisteli loppulukemat tunnin pelin jälkeen.

Päävalmentaja Vicente del Bosque antoi näyttöpaikan parille harvemmin maajoukkueessa nähdylle pakille. Sevillan 21-vuotias Alberto Moreno pelasi uransa ensimmäisen miesten maaottelun, ja Atlético Madridin 28-vuotias Juanfran täytti toisen laitapuolustajan tontin.

Espanja voitti I-lohkon ennen Ranskaa, joka kaatoi Pariisissa Suomen 3-0. Kahdeksasta ottelusta Espanja keräsi kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä, joista toinen tuli Suomea vastaan.

Tiistaina leimattiin tukku muitakin kisapasseja. Euroopasta Brasiliaan etenevät suoraan Belgia, Italia, Saksa, Hollanti, Sveitsi, Venäjä, Bosnia ja Hertsegovina ja Englanti. Jatkokarsintoihin päätyy kahdeksan parasta lohkokakkosta. Kisapaikkaansa saavat jännittää Ranskan lisäksi mm. Cristiano Ronaldon Portugali, Kroatia ja Ruotsi.