Tällä viikolla pelataan poikkeuksellisesti arkikierros. Sarjaa johtava Barcelona kohtaa omassa ottelussaan Real Sociedadin. Jatkuuko Barcelonan voittoputki?

Loukkaantumiset

Barcelona

Jordi Alba
Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Carles Puyol

Real Sociedad

Esteban Granero
Gorka Elustondo
Carlos Martínez
Diego Ifran

Edelliset ottelut

Barcelona

Rayo Vallecano – Barcelona 0-4 (La Liga)
Barcelona – Ajax 4-0 (Mestarien liiga)
Barcelona – Sevilla 3-2 (La Liga)

Real Sociedad

Real Sociedad – Málaga 0-0 (La Liga)
Real Sociedad – Shakhtar Donetsk (0-2 (Mestarien liiga)
Levante – Real Sociedad 0-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Sociedad – Barcelona 3-2 (La Liga, 19.1.2013)

Arvio

Barcelonalla pyyhkii hyvin. Joukkue on kerännyt viidestä sarjaottelustaan yhtä monta voittoa. Lisäksi Mestarien liiga -taival alkoi 4-0-voitolla Ajaxista.

Real Sociedadilla on ollut vaikeampaa. Avauskierroksen voiton jälkeen baskijoukkue on tahkonnut neljä sarjapeliä ilman voittoa. Lisätään vielä päälle kotona kärsitty 0-2-tappio Shakhtar Donetskille Mestarien liigassa.

Sociedadin puolustus on ollut kohtuullisessa vedossa, mutta hyökkäyspelin kanssa on ollut suuria ongelmia. Joukkue ei ole onnistunut maalinteossa lainkaan viimeisissä kolmessa ottelussaan.

– Maalinteko on vaikeinta jalkapallossa. Maaleja tulee ennemmin tai myöhemmin, Sociedadin päävalmentaja Jagoba Arrasate sanoi ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Barcelonaa vastaan myös Sociedadin puolustus joutuu koville. Viiden kierroksen jälkeen Barca on paukuttanut peräti 18 maalia. Lionel Messi johtaa maalipörssiä kuudella maalilla. Viikonloppuna hattutempun maalannut Pedro säestää viidellä.

Jos ei ihmeitä tapahdu, Barcelona voittaa. Lukemat 3-0.