Mestarien liigan alkulohkovaiheen ensimmäinen kierros on takana. Mitä jäi käteen?

Chelsean yllä tummia pilviä

Sveitsiläinen Basel onnistui tekemään historiallisen tempun. Joukkue kaatoi voittamattomana pidetyn kotijoukkueen eli Chelsean Stamford Bridgellä. Samaan on harva kyennyt viimeisen 10 vuoden aikana.

Toki Baselista varoiteltiin. Kahden viime kauden aikana sama kiusankappale on kaatanut englantilaisista Manchester Unitedin ja Tottenhamin. Silti on syytä miettiä, miksi Chelsea hävisi. Onko joukkue epäkypsä, kuten José Mourinho sanoi ottelun jälkeen? Vai onko joukkueeseen tullut liian monta muutosta liian lyhyessä ajassa?

Onko Chelsean jatkopaikka vaarassa? Ei, kiitos helpon lohkon. Onko Chelsea yhä yksi suosikeista voittamaan koko turnauksen? Ei.

Ronaldon ja Messin leikkikenttä

Tiistaina ja keskiviikkona pelattiin Mestarien liigaa. Siis sitä sarjaa, jossa Euroopan parhaat joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan. Muuten on tasaista, mutta kaksi pelaajaa on ylitse muiden. Cristiano Ronaldo viimeisteli tiistaina Galatasarayta vastaan hattutempun. Lionel Messi todennäköisesti seurasi peliä tv:stä tai sai ainakin tietää tapahtuneesta. Ja mikä oli Kirpun vastaus? Hattutemppu keskiviikkona Ajaxin verkkoon.

On melko hämmentävää ajatella, että muut pelaavat hammasta purren paikasta Euroopan tasokkaimmassa seurajoukkueturnauksessa. Samaan aikaan kaksi pelaajaa leikittelee keskenään muiden kustannuksella.

Dortmundin paineet

Borussia Dortmund pelaa kuolemanlohkossa yhdessä Arsenalin, Napolin ja Marseillen kanssa. Viime vuoden finalisti aloitti taipaleensa häviämällä vieraissa Napolille 1-2.

Tappio vieraskentällä Napolille ei sinänsä ole suuri pettymyksen aihe. Kun katsoo pintaa syvemmälle, voi nähdä, millaisissa paineissa Dortmund pelaa. Päävalmentaja Jürgen Klopp ajettiin kentältä ulos kesken pelin. Maalivahti Roman Weidenfeller teki Kloppille seuraa pelattuaan palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella.

Dortmund on parin viime kauden myötä yksi Mestarien liigan suurimmista voittajasuosikeista. Näyttää siltä, että tilanne tiedostetaan myös Dortmundin leirissä. Enää joukkue ei voi iskeä altavastaajan asemasta. Saa nähdä, miten Klopp onnistuu käsittelemään suosikin paineet seuraavassa ottelussa.