Niinhän siinä kävi. Gareth Bale saatiin raahattua Tottenhamista Real Madridiin. Hintaa 100 miljoonaa euroa, mutta käteinen ei riittänyt. Siirtoikkunan viimeisillä hetkillä Arsenal vahvisti ostaneensa Mesut Özilin Real Madridista 50 miljoonalla eurolla.

Jäljelle jää kysymys: miksi?

Lyödään pöytään statistiikkaa. Özil ehti pelata Realissa kolme kautta. Ensimmäisellä kaudella pelintekijä paukutti 10 maalia ja antoi 28 maaliin johtanutta syöttöä 53 ottelussa. Toisella kaudellaan Özil pelasi 52 ottelua, joissa syntyi tehot 7+29=36. Viime kaudella 52 ottelua, maaleja 10, maalisyöttöjä 24.

Pelkkä tilastovilkuilu osoittaa, että Özil on ollut äärimmäisen tasainen kaudesta toiseen. Kolmella viime kaudella Özil antoi Espanjan pääsarjassa eniten maaliin johtaneita syöttöjä yhdessä Lionel Messin kanssa. Toki kunnon kanssa oli ajoittain ongelmia, mutta tilanne parantui vuosien aikana.

Tällainen kaveri heitettiin laidan yli. Ja vain sen takia, että Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez kyllästyi Özilin harmauteen ja halusi tilalle säihkyvämmän Galácticon. Miehen, joka juoksee nopeammin kuin Özil. Joka harhauttaa hanakammin kuin Özil. Joka laukoo enemmän, kovempaa ja kauempaa kuin Özil.

Gareth Bale on loistava pelaaja, erinomainen tempokuljettaja, jolla on painava laukaus. Onko Bale kuitenkaan niin hyvä, että hänestä kannatti maksaa käytännössä Özil + 50 miljoonaa?

Bale ei ollut pelaajatyyppi, jota Real olisi kipeimmin tarvinnut. 100 miljoonaa olisi voitu käyttää maailmanluokan keskushyökkääjään. Nyt hankittiin pelaaja vasemmalle laidalle. Paikalle, jolla tähän asti on operoinut joukkueen paras pelaaja Cristiano Ronaldo.

Mutta sellainen herra on Florentino Pérez. Glamour ennen kaikkea. Ei sillä ole väliä, minkä pelipaikan pelaajia hankitaan. Jos pelaaja on kaikkien huulilla, se on hankittava. Maksoi mitä maksoi.

Ensimmäisellä Galáctico-aikakaudellaan Pérez osti lelukaupasta Ronaldon, Zinédine Zidanen, Luís Figon ja David Beckhamin. All star -tason joukkue kaatui omaan mahdottomuuteensa. Claude Makélélé oli ehkä joukkueen harmain pelaaja, mutta hän oli myös joukkueen tärkein pelaaja.

Tummat pilvet alkavat jälleen lähestyä Santiago Bernabéua. Kylmä totuus on, että Pérez on nyt käyttänyt vasemman laidan hyökkääjiin lähes 200 miljoonaa euroa. Samalla ovenavauksella Real luopui Özilistä. Miehestä, joka mahdollisti hyökkääjien maalit.