Mesut Özil siirtyy Real Madridista Arsenaliin, lontoolaisseura vahvistaa verkkosivuillaan. Siirtosumma on tiettävästi 50 miljoonaa euroa, joka on Arsenalin seurahistorian ylivoimainen siirtoennätys. Aiempi ennätys oli vuodelta 2009, jolloin seura maksoi Andrei Arshavinista 18 miljoonaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme Mesut Özilin. Hän on loistava pelaaja, joka on näyttänyt taitonsa sekä seura- että maajoukkuetasolla, Arsenal-manageri Arsène Wenger sanoi.

”Monivuotisen” sopimuksen allekirjoittanut Özil siirtyi Real Madridiin kolme vuotta sitten Werder Bremenistä. Pelintekijänä kunnostautunut 24-vuotias Saksan maajoukkuepelaaja syötti kolmen Real-vuotensa aikana yhdessä Lionel Messin kanssa eniten maaleja Espanjan pääsarjassa.

Viime kaudella Özil pelasi 32 liigaottelua, joissa syntyi yhdeksän maalia ja 16 maaliin johtanutta syöttöä.

Özilin siirrosta saaduilla rahoilla Real Madrid paikkaa kassavajetta, joka syntyi Gareth Balen 100 miljoonan euron ostossa.