Saksan 2. Bundesligan Kaiserslauternin Alexander Ring seuraa tarkasti myös Espanjan La Ligaa. Huuhkajien keskikenttämies uskoo haastattelussamme, että Espanjan jalkapallovaltikka pysyy edelleen lujasti Barcelonan käsissä.

– Minulla on sellainen kutina, että Barcelona on yhä vahvin joukkue. Barca ei ole muuttunut kovinkaan paljoa, toki Neymar tuo joukkueeseen oman mausteensa. Olen varma, että Neymar tulee tekemään vahvaa jälkeä, mutta kyllä tahtipuikko on yhä Leo Messin käsissä.

– Joukkueella on uusi valmentaja ja mikäli hän on ajamassa jotain uusia systeemeitä sisään, voi se näkyä jonkin verran. Mutta enpä usko, että yksikään valmentaja kovinkaan paljoa muuttaisi Barcelonan viime vuosien pelitapaa.

Barcelonan ainoaksi haastajaksi Ring nostaa Real Madridin.

– Kuten niin monta kertaa aiemmin, Barca ja Real tulevat hallitsemaan sarjaa. Myös Realilla on uusi valmentaja, mutta toisin kuin Barcalla, uusi valmentaja on tuttu nimi. Carlo Ancelotti on kiertänyt paljon ja menestystä on tullut joka paikasta, Ring sanoo.

– Joukkueen runko ei muuttunut. Siirtomarkkinoilla Real on ainakin toistaiseksi keskittynyt parhaiden Espanjassa pelanneiden pelaajien nappaamiseen. Ehkä pari muutosta tulee avauskokoonpanoon, maksimissaan.

Ringin mielestä Barcelonan ja Real Madridin takana tulee kohtuullisen paljon tyhjää. Isojen horjuttamiseen hän ei usko.

– Viime kaudella Atlético Madrid pystyi jonkun aikaa horjuttamaan kaksikkoa, tai lähinnä Realia. Nyt en tähän kuitenkaan usko. David Villa on heille iso vahvistus, mutta Falcao vielä isompi menetys. Ehkä Atlético Madrid on kuitenkin se joukkue, joka johtaa muita jengejä ”El Clasicon” takana.

Älä missaa mitään vaan tykkää meistä Facebookissa!