Barcelonan valmistautuminen uuteen kauteen uuden päävalmentajan Ernesto Valverden johdolla on sujunut mainiosti. Yhdysvaltain kiertue poiki kolme voittoa kolmesta kovasta ottelusta, ja Valverde on vakuutellut tyytyväisyyttään käytössään olevaan pelaajamateriaaliin.

Valmentaja antoi jokin aika sitten ymmärtää, että yksi pelaajista, joka ei hänen suunnitelmiinsa kuulu, on turkkilainen Arda Turan. Turan ei tehnyt myöskään Yhdysvaltain harjoituspeleissä erityisempää vaikutusta, joten miehen päivät Barcelonassa näyttävät olevan luetut.

Barcelonalla on kuitenkin syytä olla Turanin tilanteesta huolissaan. Keskikenttäpelaaja ei ole saanut muualta ainuttakaan varteenottavaa tarjousta, eikä miehellä ole mitään aikomusta Barcelonasta tänä kesänä lähteä.

Alkukesällä Turanin agentti Ahmet Bulut haisteli tuulia siirtomarkkinoilla, mutta totesi buffet-pöydän tarjonnan liian laihaksi. Turanin sopimusta on yhä kolme vuotta jäljellä, ja Bulut kertoikin jo heinäkuun alussa NTV Sportille, ettei tämän suojatti lähde Barcelonasta mihinkään.

Sportin mukaan Arda Turan onkin pyytänyt Barcelonalta kärsivällisyyttä. Turan on jo kääntänyt katseensa kohti tammikuun siirtoikkunaa, jolloin hän uskoo saavansa Kiinasta rahakkaita sopimustarjouksia.

Lainalle Barcelona ei halua Turania päästää, vaan mies on tarkoitus saada kaupaksi. Barcelona on valmis laskemaan hintapyyntöään 40 miljoonasta haarukkaan 20-25 miljoonaa, mutta tällekään summalle ei Euroopasta tunnu löytyvän maksajaa.

Turanin vuosi 2017 on ollut jyrkkää alamäkeä, sillä loppukeväällä hän vetäytyi Turkin maajoukkueesta käytyään lentokoneessa turkkilaiseen toimittajaan käsiksi.