Kannattajien suursuosikki Ljuboslav Penev palaa Valencian organisaatioon seuran reservijoukkueen päävalmentajan ominaisuudessa. Penev allekirjoitti Valencia Mestallan kanssa tulevan kauden kattavan valmentajasopimuksen.

50-vuotias Penev pelasi Valenciassa kuuden kauden ajan vuosina 1989-1995. Bulgarialainen kärkimies kantoi seuran pelipaitaa 226 ottelussa ja teki otteluissa 101 maalia. Valencian paras saavutus noina vuosina oli kauden 1989-1990 La Ligan kakkossija.

Espanjassa Penev viihtyi kaikkiaan kymmenen kauden ajan, sillä tie vei Valencian jälkeen Atlético Madridiin, Compostelaan ja Celta Vigoon. Atléticossa Penev voitti kaudella 1995-1996 tuplamestaruuden.

Target-hyökkääjänä pelannut Penev pelasi uransa aikana 66 A-maaottelua Bulgarian väreissä ja oli mukana myös kesän 1996 EM-kisoissa ja vuoden 1998 MM-kisoissa. Vuoden 1994 MM-kisat, joissa Bulgaria eteni sensaatiomaisesti välieriin, jäivät Peneviltä väliin kivessyövän takia.

Pesti Valenciassa on Penevin valmentajanuran ensimmäinen tehtävä Bulgarian ulkopuolella. Aiemmat valmennustyöt ovat löytyneet Bulgarian pääsarjan CSKA Sofiasta, Litex Lovechista ja Botev Plovdivista. Lisäksi Penev on toiminut Bulgarian maajoukkueen kakkosvalmentajana.

– Palaan innoissani kotiin ja olen iloinen saadessani työskennellä seuran nuorten pelaajien kanssa ja auttaa kehittämään pelaajia Valencian ykkösjoukkueeseen. Olin erittäin kunnianhimoinen pelaajana ja olen sitä myös valmentajana, Penev kommentoi pestiään Marcan mukaan.