Barcelonalaislehti Sport kertoo, että Barcassa pohditaan Ander Herreran kosiskelua.

Herrera on lehden mukaan ollut Barcelonan pohdintalistalla jo pidemmän aikaa. Nyt pohdinta voi muuttua konkreettiseksi tarjoukseksi, kun Ernesto Valverde mitä todennäköisimmin vahvistetaan Luis Enriquen seuraajaksi.

Valverde ja Barcelonan johto haluavat vahvistaa joukkueen keskikenttää. Mitat täyttäviä pelaajia ei ole kovin paljon tarjolla, tai sitten hinta nousee turhan korkeaksi. Herrera olisi Sportin tietojen mukaan tarpeeksi laadukas kahden suunnan pelaaja, joka ei kuitenkaan maksaisi liikaa. Syy on se, että Herreralla on vain vuosi sopimusta jäljellä.

27-vuotias Herrera pelasi aikoinaan Athletic Bilbaossa 39 ottelua Valverden alaisuudessa. Päävalmentaja ei tiettävästi ollut järin tyytyväinen, kun baskiseura myi keskikenttäpelaajan Unitediin 36 miljoonalla eurolla kesällä 2014.

Tällä kaudella Herrera on ollut Unitedin tärkeimpiä pelaaja. Hänelle on kirjattu kaikki kilpailut mukaan lukien 50 ottelua. Tasaluku tuli täyteen eilen illalla, kun United kaatoi Eurooppa-liigan finaalissa Ajaxin maalein 2-0. On hyvin mahdollista, että United pyrkii sorvaamaan Herreralle pitkän jatkosopimuksen.