Lucas Pérezin visiitti Valioliigassa voi hyvin jäädä vain yhden kauden pituiseksi.

28-vuotias hyökkääjä siirtyi viime kesänä Deportivo La Coruñasta Arsenaliin 20 miljoonan euron kaupassa. Kausi on ollut vaikea, ja Pérez on saanut vastuuta vain 1038 minuuttia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Määrä vastaa alle 12:ta täyttä ottelua. Siihen nähden tehot 8+6 ovat oikein mallikkaat.

– Tämä kausi on ollut vaikea, koska mielestäni olisin ansainnut pelata enemmän. En ole ehkä ollut niin hyvä kuin muut, mutta jos minulle olisi annettu enemmän minuutteja, olisin saanut aikaan parempia lukemia; enemmän maaleja ja maalisyöttöjä, Pérez sanoi La Voz de Galician haastattelussa ESPN:n mukaan.

– Olen jutellut valmentajan kanssa. Hän on myöntänyt tilanteen, mutta hänellä on omia ajatuksia. Minä kunnioitan sitä. Olisin halunnut enemmän näyttöpaikkoja, koska mielestäni ansaitsin sen, mutta minun on hyväksyttävä tilanne.

Tavoitteeni on pelata Mestarien liigassa.

Pérezin sopimus umpeutuu kesällä 2020, mutta paluu Deportivoon on mahdollinen jo tänä kesänä.

– Haluaisin päästä todistamaan, että voin voittaa asioita Arsenalissa. Mutta jos päädytään siihen hetkeen, etten pysty enää, tai jos he haluavat myydä minut, voin aina palata Deportivoon.

– Tiedän, että on seuroja, jotka haluaisivat ostaa minut, ja tavoitteeni on pelata Mestarien liigassa. Mutta katsotaan kesällä, olisiko Depor vielä vaihtoehto.

En koskaan valehdellut.

Osa Deportivon kannattajista ei katsonut hyvällä, kun Pérezin Arsenal-siirtoa puuhattiin kesken viime kauden. Mies kuitenkin vakuuttaa, että Depor on hänelle tärkeä seura.

– Ihmiset puhuvat tietämättä asioista. Välillä se satuttaa. Olen suudellut vain yhden seuran – Deporin – logoa. En koskaan valehdellut tai tehnyt mitään heidän selkiensä takana.

Varmaa on se, että Deportivossa Pérez ei pääsisi pelaamaan Mestarien liigaa. Lisäksi olisi todennäköisesti luvassa palkanalennus. Tässä vaiheessa Pérez myös seurannee La Ligan viimeisiä kierroksia, sillä Deportivo saattaa vielä pudota Segundaan.